Twitter, istifa üstüne istifa alıyor

Twitter, istifa üstüne istifa alıyor

Elon Musk şimdi Twitter platformunda yeni bir krizle karşı karşıya çünkü bir çalışan dalgası şirketten ayrılmaya başladı. İşte tüm detaylar.

Elon Musk Twitter’ı satın aldığından beri işler normal bir şeklde ilerlemiyor. Çalışanlarına bazı sert şartlar koşan Musk şimdi bir çok istifa görüyor. Çalışanların “yüksek yoğunlukta uzun saatler” çalışmasının isteyen Tesla CEO’su bu isteği yerine istifalar almaya başladı. Çok sayıda çalışanın Musk’ın vizyonunu reddettiği görülüyor. Tam olarak kaç çalışanın Twitter’da kalmak yerine işten ayrılmayı tercih ettiği henüz net değil. New York Times, sayının “yüzlerce” olduğunu bildirirken, diğer erken raporlar sayının çok daha yüksek olabileceğini öne sürüyor. Ayrılışlar, Musk’ın Twitter’daki işlerinin yüzde 50’sini toplu işten çıkarmalardan sonra geldi.

Twitter, istifa üstüne istifa alıyor

Platformda, işten çıkarmaların ilk turundan sağ kurtulan düzinelerce platform çalışanı veda mesajları tweetledi. Bir çalışan, Twitter’ın ofisinde Musk’ın ültimatomunun son teslim tarihi olan 17:00 ET’ye kadar geri sayım yapan bir grup işçinin videosunu tweetledi. “Hepimiz kovulmak üzereyiz,” dedi. Diğerleri, Musk’ın politikalarını ima eden tweetler attı. Çarşamba sabahı mesajında ​​Musk, “yalnızca istisnai performansın geçme notu teşkil edeceğini” söylemişti. Son teslim tarihi yaklaşırken, Musk’ın kaç çalışanın şirketten ayrılabileceği konusunda endişelenmeye başladığı bildirildi. Yeni bir notta, ekiplerindeki uzaktan çalışanlar performans göstermezse yöneticileri kovacağını yine de söyledi. Açıkçası Tesla CEO’sunun kontrolünde platform pek de iyiye gitmiyor.

Resident Evil 7 satışları Capcom’um yüzünü güldürmeye devam ediyor