Facebook ve Google Çin’e direniyor

facebook google

Twitter,Telegram, Facebook ve Google Hong Kong polisinin kullanıcı bilgi talepleriyle gelen işbirliği isteklerini artık karşılamayacaklarını açıkladı.

Sosyal medya platformları Twitter, Telegram, Facebook ve Google gibi firmalar Çin’in yeni güvenlik yasası ile beraber gelen kullanıcı bilgileri taleplerini geri çevirdi. Hong Kong’un Çin’de özerk bir ülke olması ile beraber bu ülkede yaşanan olaylara ilişkin Çin hükümeti kullanıcıların verilerinin paylaşmasını istiyor. Ancak bu talep firmalar tarafından reddedildi. Daha önce bilindiği üzere kısıtlamalardan dolayı ve ülkenin baskıcı tutumundan dolayı Tik Tok Hong Kong pazarından çekilmişti.

Facebook, Google ve Twitter Çin üzerinden büyük reklam gelirlerine sahip olduğu için direkt olarak bir rest çekmedi. Ancak baskıların devam etmesi halinde ise pazardan çekilebileceği söyleniyor. Apple şu an için bir hamle de bulunmasa da hem Çin’den gelecek baskılar hem ABD’den gelecek baskılar sonucu bir taraf seçmek zorunda kalacak. Yeni yasadan önce Apple Hong Kong hükümetinden gelen taleplere olumlu cevap vermiş ve isteklerini yerine getirmişti.

113262794 hk

Microsoft yeni yasa ile beraber politikalarında herhangi bir değişikliğe gitmediğini açıkladı. Facebook, İfade özgürlüğünün temel bir insan hakkı olduğuna ve insanların güvenliklerinden veya diğer yansımalarından korkmadan kendilerini ifade etme haklarını desteklediğine inanıyoruz. şeklinde açıklama yaptı. Twitter ve Google‘da aynı politikayı izleyecek.

Merkezi Londra’da bulunan sohbet uygulaması Telegram, şehirde devam eden siyasi değişikliklerle ilgili olarak uluslararası bir fikir birliğine varılana kadar Hong Kong kullanıcılarıyla ilgili herhangi bir veri paylaşımında bulunmayacak şeklinde açıklama yaptı.

Elephone Türkiye pazarına giriş yaptı! Fiyatlar sudan ucuz!