GLAAD LGBTQ için ses yükseltti

Amazon, Birleşik Arap Emirlikleri'nde LGBTQ aramalarını ve ürünlerini kısıtladı

GLAAD’a göre, sosyal ağlar hala LGBTQ insanlarını istismara karşı korumak için fazla bir şey yapmıyor.

GLAAD LGBTQ için ses yükseltti. Bloomberg, medya izleme kuruluşunun ikinci kez Sosyal Medya Güvenlik Endeksi’ni yayınladığını ve LGBTQ odaklı özelliklerini ve politikalarını inceledikten sonra Facebook, Instagram, TikTok, Twitter ve YouTube’a başarısız puanlar verdiğini belirtiyor. GLAAD, tüm platformların güçlü politika taahhütleri olduğunu ve nefret dolu reklamları yasakladığını tespit etse de, eylemleri genellikle bu hedeflere ulaşmadı.

GLAAD LGBTQ

Gözlemci, beş platformun hiçbirinin LGBTQ karşıtı içeriği kısıtlamak için yeterli olmadığını söyledi. Ayrıca cinsiyet zamiri seçenekleri sunma, yeterli moderatör eğitimi sağlama, meşru içeriğin yayından kaldırılmasını en aza indirme, rıza dışı reklam hedeflemeyi yasaklama ve cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim verilerinin gizliliğini koruma konusunda da yetersiz kaldılar. LGBTQ kullanıcılarını zarardan korumak için vaatlerde bulunanlar arasında sadece TikTok ve Twitter, hedeflenen ölü adlandırmayı (trans bireylerin ailesi tarafından verilen ismi kullanmaması) ve yanlış cinsiyeti (trans veya ikili olmayan bir kişinin geçiş öncesi adını veya cinsiyetini kötü niyetli bir şekilde kullanarak) yeterince yasakladı.

GLAAD LGBTQ

GLAAD LGBTQ için ses yükseltti

GLAAD, bulguların ardından öneriler sunarak, ölü adlandırma ve istenmeyen reklam hedefleme gibi uygulamalara karşı daha fazla politika çağrısında bulundu. Kuruluş ayrıca Facebook’un LGBTQ politikalarını nasıl uyguladığını özetlemesini ve YouTube’un haksız para kazanma ve içerik yasaklarını nasıl en aza indirdiğini açıklamasını istedi. Ayrıca TikTok’a, işgücünü çeşitlendirmeye alenen söz vermesi için baskı yapıldı.

GLAAD LGBTQ

Beş sosyal ağ da Bloomberg’e yaptığı açıklamalarda mevcut yaklaşımlarını savundu. Facebook ve Instagram ebeveyni Meta, insanlıktan çıkaran ve şiddet içeren LGBTQ karşıtı materyalleri yasakladığını ve istek üzerine yanlış cinsiyet içeren içeriği çekeceğini söyledi. Twitter, GLAAD ile zaten çalıştığını ve yeni önerileri tartıştığını söyledi. YouTube ebeveyni Google, zararlı videoları çekmede “önemli ilerleme” kaydettiğini vurgularken, TikTok hem nefret karşıtı politikalarını hem de daha nazik yorumları teşvik etmek için son araçlarını vurguladı.

GLAAD, Güvenlik Endeksinin şirketleri harekete geçmeye zorlayacağını ve düzenleyicilerin daha fazla sorumluluk talep etmek için devreye gireceğini umuyor.

Cerrahlar, beyin ölümü gerçekleşen iki insana domuz kalbi nakletti!