Facebook ve Instagram bu gönderileri engelleyecek!

Facebook ve Instagram bu gönderileri engelleyecek!

Facebook veya Instagram’da kürtaj hapları hakkında bir gönderi yayınlarsanız, bir uyarı alabilirsiniz. Hatta hesabınız dahi kısıtlanabilir. İşte tüm detaylar.

Bir kaynak Facebook ve Instagram’ın kürtaj hapları ile ilgili gönderileri engelleyeceği ile ilgili bir haber payaştı. Kürtajla ilgili paylaşım yapmaya çalışan kişiler daha sonra bu konuyu tekrar yayınlamaya çalıştıklarında yasaklandılar. Bazı siteler de durumun böyle olduğunu doğruladı. Facebook’ta “kürtaj hapları postalanabilir” mesajını göndermeyi denediler ve web sitesinin Topluluk Standartlarını ihlal ettiği konusunda hemen bilgilendirildiklerini duyurdular.

Facebook ve Instagram bu gönderileri engelleyecek!

İhlali açıklayan bir sonraki slaytta Facebook, kullanıcıların tütün, esrar, eğlence amaçlı uyuşturucular ve tıbbi olmayan uyuşturucular gibi şeyleri satın almasına, satmasına veya takas etmesine izin vermediğini söyledi. Test etmek için “Sigara satıyorum”, “sigaralar postalanabilir”, “antidepresanlar postalanabilir” ve “ağrı kesici haplar postalanabilir” gibi gönderiler paylaşmayı deneyen kullanıcılar uyarı aldıklarını bildirdi. “Kürtaj sağlık hizmetidir” gibi genel gönderiler de artık kabul görmeyecek. Uzun süredir Facebook çalışanlarına kürtajla ilgili paylaşımları yasaklayan hamleler yapıyordu. Bu tarz paylaşımlar yapanlar artık yaptırımlarla karşılaşacak. Platformun yaptırım eylemini kabul etmek isteyip istemediği gibi bir bildirim gelecek.

New York Times ayrıca yakın zamanda platformun ana şirketi Meta’nın çalışanlarına Yüksek Mahkeme kararlarını işyerinde tartışmaları gerektiği konusunda uyardığını bildirdi. Moderatörlerin, şirketin dahili Workplace platformunda kürtajla ilgili gönderileri çabucak kaldıracakları bildiriliyor. Ancak Meta, çalışanlara eyalet dışı sağlık ve üreme hizmetlerine “yasaların izin verdiği ölçüde” erişmeleri gerekiyorsa seyahat masraflarını geri ödeyeceğini söyledi.

NASA’nın Mars’tan ölümcül patojenler getirmesinden korkuluyor