Facebook, yeni video özelliklerini duyurdu!

facebook yeni video ozellikleri 2

Facebook, video görüntüleme konusunda yeni özelliklerini duyurdu. YouTube benzeri özellikler kazanacak olan Facebook’un söz konusu yeni özellikleri henüz test aşamasında. Video oynatma konusunda Facebook’ta neler değişecek? Detayları haberimizde.

facebook-yeni-video-ozellikleri-2

İlk etapta sadece insanların birbirlerini bulabileceği bir platform olarak karşımıza çıkan Facebook, bugün takip edilmesi oldukça zor olan çok sayıda içeriğe ev sahipliği yapıyor. Durum gönderileri, fotoğraflar, videolar, anketler, gruplar, notlar gibi çok sayıda içeriğin verimli bir şekilde sunulması oldukça güç. Facebook bu durumu fark etmiş olacak ki, yeni video özelliklerini test ettiğini duyurdu.

Resmi blog sayfasında paylaşılan gelişmeye göre, Facebook, kullanıcıların video deneyimini artırmayı hedefleyecek. Bu hedef, video görüntülemeye yeni özellikler katarak mümkün olacak. Bazı alt başlıklar altında, bu yeni özellikler duyuruldu.

Geride bıraktığımız Ağustos ayında Facebook, onaylı hesaplar için canlı video yayınlama özelliğini duyurmuştu. Daha sonra ise 360 derece video oynatma özelliği gündeme gelmişti. Şimdi ise artık, Facebook üzerinden video oynatmak, tıpkı YouTube’a benzeyecek.

Facebook üzerinde bir video oynatılmaya başlandığında, artık videoyu tam ekranda tutmak zorunda kalmayacağız. Video, “Picture-in-picture” şeklinde ekranın bir köşesinde oynarken, Facebook’ta gezinmeye devam etmek mümkün olacak.

facebook-yeni-video-ozellikleri

Video önerileri ile geliştirilecek. Popüler videolar, ilgili benzer videolar gibi seçenekler eklenerek, videolar yeni bir arayüzde kullanıcılara sunulmaya başlanacak. Takip ettiğiniz sayfaların eklediği videolar da ayrı bir sekmede sunulacak. Bir diğer özellik ise video geçmişi. Yine YouTube’da olduğu gibi izlenilen videoların bir kaydı tutulacak. Böylece bir videoyu tekrar izlemek istediğinizde, geçmişinizden bulabileceksiniz.

Aynı zamanda video yayıncıları da korunacak. Yüklenilen bir videonun, izniniz dışında indirilip başka bir Facebook kanalında paylaşılması engellenecek. Bu sayede video yayıncıları, Facebook’a özel içerik üretmek konusunda motive olacak.

Yeni özellikler ilk olarak iOS platformu için iPhone’da test ediliyor. Ancak tamamlandığı zaman tüm platformlarda kullanılabilecek.

Facebook yeni alışveriş özelliklerini test ediyor