Facebook Marketplace kullanıma sunuldu!

facebook marketplace 1

Dünyanın en popüler sosyal ağı Facebook şimdi ikinci el eşya alışverişi platformuna dönüşüyor. Facebook Marketplace özelliğinin detayları sizlerle.

Her geçen gün yeni özellikleriyle çok daha kapsamlı hale gelen Facebook, yeni alışveriş özelliği Marketplace’i resmen duyurdu. Bir süredir test aşamasında olan özellik, bazı ülkeler için kullanıma sunuldu. Artık Facebook üzerinden ikinci el eşya alım-satımı yapmak mümkün olacak.

Facebook Marketplace nedir?

Facebook Marketplace, Facebook kullanıcıların ikinci el eşya alıp-satmasına olanak tanıyan yeni bir özellik. Android ve iOS cihazlara Facebook Marketplace özelliğini içeren yeni güncelleme geçtiğimiz gün dağıtıldı. Ancak henüz Türkiye’den bu özelliği kullanmak mümkün değil.

18 yaşından küçük Facebook kullanıcıları bu özellikten faydalanamayacak. Ancak bunun dışında dört ülkede kullanılabiliyor. Avustralya, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık ve ABD’deki kullanıcılar Facebook Marketplace üzerinden eşya alıp-satabiliyor. Önümüzdeki aylarda diğer ülkelerde de bu özelliğin kullanıma sunulması bekleniyor.

Facebook Marketplace aslında son zamanlarda ülkemizde popülerleşen LetGo isimli uygulamanın mantığında çalışıyor. Satmak istediğiniz herhangi bir ürünün fotoğrafını çekip, gerekli açıklamayı yazdıktan sonra satış ilanı açmak mümkün oluyor. Alıcı olarak bu özellikten faydalanmak istediğinizde de ürünleri kategori bazlı filtrelemek mümkün.

Konum verisini de kullanan yeni özellik sayesinde size en yakın satıcılara ulaşabiliyorsunuz. Satıcıların konumu ve Facebook profilleri ilanda yer alıyor. Böylece satın almadan önce Messenger üzerinden irtibat kurmak mümkün.

facebook-marketplace-2

Facebook Messenger Lite uygulaması çıktı!