F1 Türkiye GP 2021 iptal edildi!

formula 1 arabalarının 60 yıllık evrimi

Kısa bir süre önce Türkiye’de gerçekleşeceği duyurulan F1’in iptal edildiği iddia edildi. Peki gerçekten de F1 Türkiye GP 2021 iptal mi edildi? İşte konuya dair detaylar.

Geçtiğimiz günlerde F1’in Kanada ayağının takvimden çıkarıldığı ve yerine Türkiye’nin koyulduğu belirtilmişti. Fakat dün konu ile ilgili üzücü bir haber ortaya çıktı.

F1’in yayıncı kuruluşu olan SSports İstanbul’da gerçekleşecek olan yarışın iptal edildiğini duyurdu. Henüz bu duyuru F1 komitesi tarafından doğrulanmış değil. Fakat Ssports’un da ortaya bir şey yokken kalkıp da F1 Türkiye GP iptal oldu yazacağını pek sanmıyoruz. Bahse konu tweete aşağıdan göz atabilirsiniz.

F1 Türkiye GP 2021 iptal edildi!

Peki gelelim bu iptalin sebebine? Yani ne oldu da F1 Türkiye GP gerçekleşmesine 1 ay kala iptal edildi. Muhtemelen şu sıralar Türkiye’nin pek çok ülkenin kırmızı listesinde yer alıyor olması organizasyonun iptalinde önemli bir rol oynamış olabilir.

Biliyorsunuz ülkemizdeki koronavirüs vakalarının yüksekliği sebebiyle pek çok ülke Türkiye’yi kırmızı listeye almaya karar vermişti. Hatta geçtiğimiz gün Mayıs sonunda Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması beklenen Şampiyonlar Ligi Finali de Türkiye’den alınarak farklı bir ülkeye verildi.

Görünen o ki Türkiye kapanma kararını biraz geç aldı. Eğer vakalar daha önce düşürülebilseydi muhtemelen bu organizasyonlar da bizden alınmayacaktı.

11 Mayıs vaka sayısı açıklandı