Şampiyonlar Ligi Finali Türkiye’den alındı!

İşte FIFA 20 stadyumları!

29 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleşmesi beklenen Şampiyonlar Ligi Finali Türkiye’den alınarak Portekiz’e verildi. İşte konuya dair detaylar.

Pandemi süreci yüzünden bu yıl ki Şampiyonlar Ligi maçlarından da kimse birşey anlamadı. Maçlar hangi ara oynandı, hangi takımlar nasıl finale kaldı onu bile pek çok kişi bilmiyor. Nitekim final müsabakası İngiltere Federasyonu’ndaki iki takım olan Man. City ve Chelsea arasında oynanacak.

Normal şartlarda final mücadelesinin İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması bekleniyordu. Fakat İngiltere Futbol Federasyonu Türkiye’deki yüksek vakaları gerekçe göstererek müsabakanın Türkiye’den alınıp, İngiltere’ye verilmesi için UEFA’ya başvuruda bulundu.

Şampiyonlar Ligi Finali Türkiye’den alındı!

UEFA yetkilileri durumu değerlendirdikten sonra İngiltere’nin başvurusunu haklı buldu ve maçı Türkiye’den alma kararı verdi. Yani 29 Mayıs’ta oynanacak olan Şampiyonlar Ligi final müsabakası Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanmayacak.

Peki maç nerede oynanacak? Hemen bu sorunun yanıtını da verelim. Normal şartlarda İngiltere maçın kendi ülkesinde oynanması için çağrıda bulunmuştu. Fakat UEFA bu konuda farklı bir karar vererek Final müsabakasının Portekiz’de Porto’nun stadında oynanmasına karar kıldı.

Böylelikle artan vakalardan ötürü ilk uluslararası fatura da kesilmiş oldu. Hali hazırda Türkiye yüksek vakalardan ötürü pek çok ülkenin kırmızı listesinde yer alıyor. Umarız bu durum önümüzdeki süreçte düzelir.

Şunu da dip not olarak belirtmek gerekiyor. Her ne kadar bir ara Türkiye’de vaka sayıları 60 bini geçse de şu sıralar 20 binin altına düşmüş durumda.

11 Mayıs vaka sayısı açıklandı!