Pocophone F1 parçalarına ayrıldı

pocophone f1 2

Son günlerin popüler cihazlarından biri olan Pocophone F1 parçalarına ayrıldı. Peki Xiaomi’nin 300 dolarlık amiral gemisi modeli, kasasının altında nasıl bir teknoloji saklıyor? İşte yanıtı.

Teknoloji gündemini yakından takip edenlerin de bileceği üzere Xiaomi, geçtiğimiz günlerde üst segmente hitap eden ultra ucuz modeli Pocophone F1’i tanıtmıştı. Teknik özellikleri baz alındığında 800 – 1000 dolar bandından satılan amiral gemisi modellerinden hiç bir eksiği olmayan Pocophone F1, fiyatıyla büyük yankı uyandırmıştı.

Amiral gemisi katili Pocophone F1 parçalarına ayrıldı

Dilerseniz öncelikli olarak Xiaomi’nin ultra ucuz amiral gemisi modelinin özelliklerini bir hatırlayalım.

Pocophone gücünü Snapdragon 845 yonga setinden alıyor. Kullanıcı tercihine göre sistemini 6GB ya da 8GB RAM ile destekleyen telefon dahili depolama alanında da 256GB’a kadar opsiyonlar sunuyor.

Fiyatıyla merak uyandıran telefon geçtiğimiz gün parçalarına ayrıldı. Dilerseniz telefonun parçalarına ayrılma videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Videodan da görüldüğü üzere Pocophone’un tamir edilmesi o kadar da zor görülmüyor. Modüler bir yapıya sahip olan telefon basit bir şekilde parçalarına ayrılabiliyor. Videoda en çok dikkat çeken unsur ise LiquidCool isimli soğutma teknolojisi. Xiaomi bu teknoloji ile işlemci üzerindeki ısıyı bakır borular yardımıyla ana gövde üzerine taşıyor. Böylece işlemci üzerindeki ısı yükü hafifletilmiş oluyor.

Bir diğer dikkat çekici unsur ise üst çentik kısmında yer alan IR yüz tarayıcısı. Açıkçası böylesine ucuz bir telefon için bu kadar karmaşık bir teknolojinin tercih edilmesi biraz şaşırtıcı.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Pocophone’un satışa sunulacağı 65 ülke arasında Türkiye yer almıyor.

Oppo F9 renk seçenekleri belli oldu