Evil Dead Dergisi çıktı! Basılı ilk Türkçe kaynak!

e d s

Evil Dead, tüm zamanların en sevilen korku komedi serileri arasında yer alıyor. 70’li yılların sonuna doğru ilk filmin üzerinde çalışırken hiç kimse bu markanın “efsane” statüsüne erişeceğini ve kârlı bir seri halini alacağını düşünmemişti. Evet, ne Sam Raimi ne de Bruce Campbell. Ama olmuştu işte! Yakın zamanda Rise isimli en güncel üyesiyle sinema severlerin karşısına çıkan seri, şimdi de bir Türkçe rehber aracılığıyla boy gösteriyor.

Evil Dead Evilzine, Mahmut Saral tarafından hazırlanan, baştan sona seri hakkında pek çok önemli bilginin yer aldığı bir Türkçe kaynak.

Evil Dead Dergisi çıktı! Basılı ilk Türkçe kaynak!

Dergide, Bruce Campbell, Sam Raimi ve Stephen King gibi önemli isimlerin geçmişte paylaştığı pek çok bilgi yer alıyor. Bunların haricinde, sırf bu dergiye özel hazırlanan makale ve röportajlar da var. Birkaç örnek vermek gerekirse…

– Derginin önsözü, Evil Dead II ve Army of Darkness’ta, özel efekt ve makyaj tasarımları tarafında çalışan Howard Berger’dan geldi.

– İlk iki filmde çalışan ve Necronomicon Kitabı ile Kandarian Hançeri’ni tasarlayan Tom Sullivan’ın özel röportajı burada.

– Evil Dead II’deki pek çok yaratık makyajını hazırlayan ve Henrietta gibi çok popüler bir yaratığı tasarlayan Mark Shostrom’un röportajı burada.

Tabii dergide Evil Dead’in sinema sektörüne, metal müziğe ve video oyunlarına etkileriyle ilgili makaleler ve listeler de yer alıyor.

Bunlara ek olarak pek çok dikkat çekici detay, anı yazıları, Evil Dead temalı çizimler ve dahası sizi bekliyor!

Derginin konuk yazarları:

Doğu Yücel, Güven Erkin Erkal, Murat Gökbulut, Oytun İdil, Tolga Savaşcı

Derginin konuk çizerleri:

Bülent Benli, Cengiz Üstün

ED Dergisi, kargo dahil 200 TL fiyat etiketine sahip ve sadece 111 adet basıldı. Almak için [email protected] adresine e-mail atabilirsiniz.

Dergi, A4 boyutta, Amerikan cilt ve 101 sayfa. Derginin kapak ve sayfa arkaplan görselleri, Necronomicon’u andırması için kahve ve güneş lekeleri kullanılarak hazırlandı. Belki de eskidikçe göze hoş gelen nadir yayınlardan biri olacak bu.

Devamı da yolda! Yeni Terminator ve Doom dergileri de geliyor!

Mahmut Saral, daha önce Doom serisi ve Half-Life serisiyle ilgili kitap ve dergiler hazırlamıştı. ED, sinema tarafında onun ilk çalışması. Sırada ise, Terminator dergisi (İlk iki filmi kapsayan) ve Doom dergisi (Serinin 30. yılına özel) var. Bu iki çalışmanın da yıl sonuna doğru hazır olması bekleniyor.

ED Evilzine’den birkaç örnek sayfa görseli paylaşmak gerekirse…

Evil Dead Dergisi çıktı! Basılı ilk Türkçe kaynak!

Evil Dead Dergisi çıktı! Basılı ilk Türkçe kaynak!

Evil Dead Dergisi çıktı! Basılı ilk Türkçe kaynak!

Evil Dead Dergisi çıktı! Basılı ilk Türkçe kaynak!

 

 

>> Huawei FreeBuds Pro 3 inceleme