Yıldız oyuncu kült korku filminin dizisi için yeşil ışık yaktı

event horizon

Event Horizon veya Türkçe adıyla Ufuk Faciası filmi 1997 yılında vizyona girdi. Laurence Fishburne, Sam Neill gibi yıldız isimleri oyuncu kadrosunda bulunduran film, zamanında sert eleştirilere maruz kalmıştı. Fakat yıllar geçtikçe Event Horizon kült haline geldi. Bu klasiğin dizi projesi var. Fishburne dizide de rol alabileceğinin sinyallerini verdi.

Laurence Fishburne, Event Horizon‘da Captain S.J. Miller karakterini canlandırmıştı. Görünüşe göre filmin dizisinde de aynı rolü oynayıp, yeni bir kurtarma görevine çıkabilir. Ünlü aktör John Wick: Bölüm 4’ün basın toplantısında IGN’e konuştu. Fishburne yaptığı açıklamada, “Eğer bana teklif gelirse kesinlikle bunu düşünmek zorunda kalırım” dedi. Böylece dizi projesi için yeşil ışık yakmış oldu.

Bilmeyenler için filmin konusundan bahsedelim. 2047 yılında geçen filmde, Captain S.J. Miller ve ekibi, Proxima Centauri’ye yolculuğu esnasında gizemli şekilde kaybolan ve yıllar sonra Neptün’ün yörüngesinde aniden ortaya çıkan Event Horizon isimli gemiyi araştırmak üzere gönderilir. Ekibin içinde gemiyi tasarlayan Dr. William G. “Billy” Weir da vardır. Weir’ı da Sam Neill canlandırıyor. Event Horizon’da, yapay kurt deliği açan ve sıçrama yapmasını sağlayan ileri bir teknoloji yer alıyor. Sonuç olarak kurtarma ve araştırma ekibi, neler olduğunu öğrenmek için gemiye adımını atar ve beklenmedik olaylarla karşılaşır.

event horizon

Diğer taraftan Event Horizon’ın dizisi uzun zamandır belirsizliğini koruyor. Dizi ilk olarak 2019’da duyuruldu. Variety, Amazon ve Paramount Television’ın Event Horizon’ın dizi uyarlamasını geliştirdiğini açıklamıştı. Adam Wingard’ın da dizinin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği belirtilmişti. 5 senedir başka bir duyuru daha yapılmadı. Kulislerde söylenenlere göre coronavirüs pandemisi, Amazon ve Paramount’un planlarını bozdu. Pandemi nedeniyle çekimleri başlamamış olan dizi belirsiz bir tarihe ertelendi. Daha öncelikli olan projelere ağırlık verilmiş durumda. Laurence Fishburne de dizi çalışmaları hakkında hiçbir fikri olmadığını söyledi.

Fishburne, John Wick: Bölüm 4’te Bowery King rolünü yeniden canlandırıyor. Daha önce serinin ikinci ve üçüncü filmlerinde de rol almıştı. John Wick’in dördüncü filmi 27 Mayıs’ta sinemalarda gösterime girecek.

ChatGPT’ye önemli bir güncelleme geliyor