Ev fiyatlarındaki artış devam edecek mi: Uzmanlar açıklama yaptı

İstanbul deprem risk haritasına

Birçok kişi ev fiyatlarındaki artış devam edecek yorumları yapıyor. Peki gerçekten de bu fiyatlarda önemli ölçüde artışlar görülmeye devam edecek mi? İşte konu ile alakalı merak edilenler.

Ev fiyatlarındaki artış değerleri devam edip etmeyeceği konusunda değişik sinyaller veriyor. Bazıları fiyatların pandemi sürecinin sona ermesi ile birlikte kademe kademe düşeceğini tahmin ediyor. Ancak bazı uzmanlar konu ile ilgili ne yazık ki olumlu açıklamalar yapamıyor. Konut fiyatları bu nedenle sürekli artacak izlenimi veriyor.

Bildiğiniz üzere pandemi süreci ile birlikte hammadde fiyatlarında çok sert yükselişler yaşandı. Hatta inşaat sektörü yaşanan bu fiyat artışları nedeniyle durma noktasına geldi. Şu anda bile inşaat sektörünün pek canlı olduğu söylenemez. Pandemi süreci ile birlikte durgunluk ciddi boyutta arttı. Sektörel çapta bakıldığında inşaat dünyası zor zamanlar yaşıyor.

Ev fiyatlarındaki artış dramatik hale geldi

Gayrimenkul sektöründe hizmet veren birçok uzman sektörün kötüye doğru gittiğini düşünüyor. Onlara göre ocak ayından itibaren inşaat maliyetlerinde yaklaşık olarak yüzde 60 civarında bir artış görülecek. Ayrıca birçok ülke yeni altyapı yatırım çalışmaları yapacağı için inşaat maliyetleri büyük oranda artış gösterecek.

ev fiyatlarındaki artış

Döviz kurunun gittiği yöne ve mevcut duruma bakıldığında konut fiyatlarının düşmesi imkansız diyebiliriz. Elbette bazı ekstrem durumlar nedeniyle konut fiyatlarında bazı düşüşler görülebilir. Ancak genel olarak sürekli yükselişin devam edeceğini söyleyebiliriz. Ev fiyatlarındaki artış tahmin edilenin daha fazlasına çıkabilir.

Paris iklim anlaşması konusunda bomba gibi bir iddia ortaya atıldı

Genel olarak bakıldığında konut sektörünün inşaat izni yeterli durumda değil. Bunu söyleyen ise gayrimenkul şirketleri. Onlara göre İstanbul’un merkezi bölgelerinde satılık daire kalmadı ve bu bir problem haline geldi. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?