Paris iklim anlaşması konusunda bomba gibi bir iddia ortaya atıldı

İklim değişikliği gittikçe ciddi bir hal almaya başladı

Temiz enerji konusunda önemli bir gelişme kaybedeceği düşünülen Paris İklim Anlaşması konusunda büyük bir iddia ortaya atıldı. Hadi gelin hem bu iddialara hem de konu ile ilgili detaylara birlikte göz atalım.

Paris İklim Anlaşması herkesin büyük bir merakla takip ettiği konular içerisinde yer alıyor. Temiz enerji ile ilgili alanlarda büyük bir başarı sağlaması planlanan bu anlaşma Türkiye tarafından da kabul edildi. Herkes aniden böyle bir anlaşmanın kabul edilmesine pek anlam verememişti.

Türkiye’de temiz enerjiye yönelik bazı çalışmalar zaten vardı. Ancak bunlar genellikle küçük düzeyde kaldı. Türkiye gibi sanayileşmeye fazlasıyla ihtiyaç duyan ülkeler bu tür anlaşmalar nedeniyle faaliyetlerinin kısıtlanması sorunu ile karşılaşabilir. Bu durumun farkında olan 3 Avrupa ülkesi Türkiye’ye anlaşmayı kabul etmesi için para teklif etti.

Paris iklim anlaşması hakkında çok önemli iddialar

ABD merkezli bir gazetecilik organizasyonu olan Politico konuyla ilgili çok önemli iddialara yer verdi. İki güvenilir kaynağa sahip olduğunu söyleyen bu platform Türkiye’ye anlaşmayı kabul etmesi için para teklif edildiğini iddia ediyor. Konu henüz kanıtlanmadı ancak bu iki kişinin son derece güvenilir olduğu söyleniyor.

Paris İklim Anlaşması

Türkiye gibi ülkelerde sanayileşmenin devam ettirilmesi için daha fazla sanayi yatırımı yapılması gerekiyor. Paris Anlaşması ise bunun tam tersini savunuyor. Temiz enerji ve sanayi faaliyetlerinin daha düşük düzeye çekilmesi ön planda. Paris İklim Anlaşması gelişmekte olan ülkeler için zorluk yaşatabiliyor.

İklim krizinin yeni boyutu ortaya çıktı: Dünya kararıyor

Uluslararası Finans Kurumu bu iddiaları reddetti. Türkiye ile ilgili yapılan açıklamada herhangi bir fonun taahhüt edilmediği söylendi. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.