Ethereum nedir? Türkiye’de Ethereum madenciliği nasıl yapılıyor? Ali Yavuz Şahin ile konuştuk!

Ethereum

#İŞBİRLİĞİ

Türkiye’de Ethereum madenciliği nasıl yapılıyor? Ethereum hakkındaki tüm detayları Ali Yavuz Şahin’le birlikte konuştuk!

Ethereum nedir?

Son dönemde “dijital para primi”, “sanal para birimi”, “kripto para birimi” ve tabii ki özellikle “Bitcoin” ibarelerini sıklıkla duyuyoruz. Sanal ortamda başlayan ve giderekbüyüyen bu “sanal madencilik” akımı, birçok katılımcısına büyük paralar kazandırabiliyor. Tabii ki doğru zamanlama ve doğru kaynak kullanımları ile.

Günümüze her ne kadar Bitcoin çok popüler olsa da, gün geçtikçe büyüyen ve popülerleşen bir sanal para birimi daha var, ki o da Ethereum. Üstelik, katılımı ve üretimi Bitcoin’e kıyasla daha kolay.

Bu sistem, 1994 doğumlu programcı Vitalik Buterin tarafından hayata geçirilen ve merkezi olmayan bir sistem. Buterin’in daha önce Bitcoin Magazine dergisinin kurucularından biri olduğunu da söyleyelim.

Halka açık ve blok sistemi tabanlı bu para birimi, hem güvenli hem de isteyen herkesin donanım gücünü sisteme dahil etmesiyle para kazanabileceği bir ürün. Katılımcılar, üst seviye PC donanımlarını zincire dahil ederek coin üretmeye başlıyor ve üretim arttıkça gelir yani Ether para kazancı da artıyor.

Yayınımızda bahsettiğimiz bazı konular şöyle:

– Ethereum nedir?

– Üretimi yapmak için ne gerekir?

– Nasıl bir donanıma sahip olmalısınız?

– En azından ne kadar masraf yapmalısınız ve ne kadar sürede para kazanabilirsiniz?

– Neden Bitcoin değil de bu tercih edilmeli?

 

 

Türkiye'de Ethereum madenciliği nasıl yapılıyor? Ethereum hakkındaki tüm detayları CANLI yayında Ali Yavuz Şahin'le birlikte konuşacağız

Ekin Teknoloji’nin yeni ürünü Bike Patrol’ü konuştuk – #CES2018