Ethereum madencileri zarar etmeye başladı

Ethereum

Bir dönemin en karlı gelir kapısı olarak gösterilen Ethereum kazımı, şimdilerde kendi maliyetlerini bile çıkaramaz oldu.

Ethereum madencileri zarar etmeye başladı. Mining yani kripto para madenciliği, bir dönemin en popüler faaliyetlerinden biriydi. Özellikle pandemi döneminde evde kendini farklı uğraşlara veren binlerce bilgisayar kullanıcısının amatör hobiden profesyonel işe çevirdikleri bu faaliyet, aslında oldukça da masraflı bir iş. Peki mining’in olmazsa olmaz masrafları neler?

Ethereum ve AVAX

Mining yani kripto para madenciliği yapmak isteyen kişiler için en büyük maliyeti ekran kartları oluşturuyor. Bunun yanında kasa, bellek, anakart, işlemci gibi donanımlar da olmazsa olmazlar arasında. Ancak gün sonunda özellikle ethereum blok zincirinden elde edilen kripto paralar, masrafları fazlasıyla karşılayıp geriye önemli tutarlarda da kar bırakıyor, daha doğrusu bırakıyordu.

Ethereum mu Bitcoin mi sorusu yanıt buldu

Ethereum madencileri zarar etmeye başladı

Yapılan bir araştırmaya göre, ethereum madencileri son 18 ayda bu alana tam 15 milyar dolar yatırım yaptılar. Üstelik 15 milyar dolarlık yatırımın içerisinde yalnızca ana maliyet kalemi yani ekran kartları bulunuyor. Ancak yine aynı araştırma sonucunda ortaya çıkan verilere göre, madenciler bu yatırımlarının karşılığını almakta zorlanıyorlar. Hatta durum öyle bir hale geldi ki, birçok profesyonel madenci eldeki ekipmanlarını zararına satarak, ne kurtarsak kardır düşüncesine büründü.

Ethereum tekrardan 3000 doların altında

Şüphesiz bir dönemin en çok kar bırakan faaliyetinin bu hale gelmesinin arkasında yatan en önemli sebep, neredeyse son altı aydır kesintisiz düşüş eğilimi içerisinde olan kripto para borsası. Bu yüzden yatırımcıların da, madencilerin de gözü kulağı artık gelmesini istedikleri boğa sezonunda. Peki bu beklenti gerçekleşir mi, işte orasını da zaman gösterecek.

Çin, Mars araştırmalarında NASA’nın önüne geçebilir