Epic Games vs Apple savaşında ortalık kızışıyor

Epic Games Apple sürtüşmesi Avrupa Birliği'ne taşındı!

Epic Games vs Apple savaşında çok yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmeler ile birlikte Epic Games kendisini biraz daha güçlendirdi. Hadi gelin merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Özellikle son dönemlerde Epic Games vs Apple mücadelesi gündeme bomba gibi oturmayı başarıyor. Neredeyse her karar farklı bir gündem yatıyor. Üstelik alınan kararlar sadece Epic Games’i ilgilendirmiyor. Aynı zamanda App Store üzerinden komisyon ödeyen tüm uygulamaları etkiliyor.

Hatırlayacağınız üzere son olarak Apple davada kaybeden taraf olmuştu. Mahkeme Epic Games için olumlu karar verdi. Apple ise kararın ötelenmesi için başvurularda bulundu. Ancak yargıç bu konuda kararını verdi. Böylece Epic Games kesin olarak kazanan taraf oldu. Üstelik bu aralar şirkete destek veren platformların sayısı arttı.

Epic Games vs Apple mücadelesi sürüyor

Bu iki dev markanın mücadelesi devam ederken ilginç bir şekilde destek mesajları yağmaya başladı. İlk olarak Microsoft bu davada Epic Games için destekleyici mesajlar yayınladı. Şirketin haklı olduğunu vurguladı.

Epic Games vs Apple

Tüm bunlara ek olarak Electronic Frontier Foundation gibi markalar Epic Games platformuna destek verdi. Böylece Apple biraz daha güçsüz konuma düştü. Üstelik Microsoft gibi bir markanın destek sunması Apple için kaygı uyandırdı. ABD’li akıllı telefon devinin avukatı mahkemeden süre almak için bastırıyor.

Epic Games yeni özelliği büyük kolaylık sağlayacak: Rahat bir nefes alabilirsiniz

Apple özellikle çocukların ve kendi destekçilerinin bundan zarar göreceğini söylüyor. Halbuki Epic Games sadece komisyonları haksız buluyordu. Peki sizce bu ikili arasında yaşanan hukuk mücadelesinde hangi taraf haklı? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.