Bitcoin madencileri tehlike altında: ABD açıklama istiyor

Kuantum bilgisayarlar Bitcoin

Bitcoin madencileri tehlike ile adeta dans ediyor. Büyük devletler kripto paralar hakkında yeni kararlar almanın eşiğinde. İşte merak edilen tüm detaylar.

Çin’den kovulan Bitcoin madencileri tehlike altında işlerini yürütmeye çalışıyor. Her geçen gün daha fazla yaygınlaşan bu kripto para birimleri enerji tüketimi açısından dünyanın gündeminde. Hatırlayacağınız üzere Çin büyük yasaklar getirmişti. Bu yasaklar ile birlikte madenciler başka ülkelere gitmek zorunda kaldı.

Çin tarafından uygulanan bu baskının en önemli nedeni ise enerji tüketimi ile ilgiliydi. BTC madenciliği nedeniyle oluşan enerji tüketimi büyük problemlere yol açıyor. ABD demokrat parti yetkilileri konuyla ilgili açıklama talep etti. 6 madencilik şirketine gönderilen mektuplarda enerji tüketiminin ne boyutta olduğunun açıklanması talep edildi.

Bitcoin madencileri tehlike altında

Gelen son detaylara baktığımızda madencilik faaliyetlerinin yüksek oranda enerji tüketimine yol açtığını biliyoruz. Yetkililer, ne kadar elektrik kullanıldığını ve madencilerin temiz enerji tercih edip etmedikleri soruldu. Ayrıca tüm bu sürecin insanları ve çevreyi nasıl etkileyeceği sorular içerisinde yer alıyordu.

Bitcoin madencileri tehlike

Elektrik kullanımı dışında ABD içerisinde bu kripto para madencilerinin nasıl büyüyeceği tam olarak bilinmiyor. Kongre yetkilileri zaten bunu da sorguluyor. Kripto para madenciliği nedeniyle harcanan enerjinin Ukrayna tarafından harcanan enerjiden daha fazla olduğu söyleniyor.

Bitcoin kırılgan piyasada ayakta kalamıyor: Blockchain devi tehlikede

Yaşanan tüm bu gelişmeler nedeniyle yasal açıdan Bitcoin madencileri tehlike. Özellikle son dönemlerde enerji tüketimi çok daha fazla gündeme gelmeye başladı. Madencilik şirketlerinin 10 Şubat 2022 tarihine kadar cevap vermesi bekleniyor. Aksi halde istenmeyen bazı sonuçlar ortaya çıkabilir. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.