Epic Games Fortnite yüzünden büyük bir ceza yedi

Epic Games, 2 milyar dolarlık yatırım aldı

Mobil oyun dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Epic Games, popüler oyunu Fortnite yüzünden görülmemiş büyüklükte bir ceza yedi.

Epic Games Fortnite yüzünden büyük bir ceza yedi. Oyun dünyası artık iki değil üç eksenli bir yapıya sahip. Çok değil birkaç sene öncesine kadar sektörü elinde bulunduran konsollar ve pc oyuncularının artık çok büyük bir rakibi var: Mobil oyuncular.

Epic Games, müzik pazarı Bandcamp'ı satın alıyor

Başlarda mobil oyunların çocuk işi olarak görülmesi ve çok ciddiye alınmaması gibi bir yaklaşım vardı. Ancak özellikle PUBG ve LOL gibi oyunların sonrasında bu durum tamamen değişti ve tüm sektör üçüncü ekseni kabul etmek zorunda kaldı. İşte bu yeni dünyanın en önemli isimlerinden biri olan Fortnite, geliştiricisi olan Epic Games’in başına çok büyük bir iş açtı.

Epic Games 500 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı!

Epic Games Fortnite yüzünden büyük bir ceza yedi

Fortnite, Epic Games ve People Can Fly tarafından ortaklaşa geliştirilen ve ilk defa 2017 yılının Temmuz ayında kullanıma sunulmuş bir oyun. Çıktığı ilk günden bu yana oyunseverlerin yoğun ilgi gösterdiği bu yapım 2018 yılında yılın oyunu ödülünü kazanmıştı. Hala 150 milyona yakın kullanıcısı bulunan Fortnite, bir süredir “oyuncuları satın alma konusunda manipüle etme” suçuyla suçlandığı bir davanın muhatabıydı. İşte bu davada beklenen karar çıktı ve Epic Games’e Fortnite’ın küçük yaştaki oyuncularını satın alma konusunda tasarım sayesinde manipüle ettiği gerekçesiyle 275 milyon dolar ceza kesildi.

Apple çalışanı Epic Games hakkında itirafta bulundu

Mahkeme aynı zamanda şirketin bu kişilere 245 milyon dolar geri ödeme yapmasına da karar verince, bu davanın Epic Games’e bedeli tam 520 milyon dolar yani Türk parasıyla neredeyse 10 milyar doları bulmuş oldu.

Galaxy S23 serisi hangi hızlı şarj teknolojisini destekleyecek