Mortal Kombat 1’in stres testi konsollara var, PC’ye yok

Mortal Kombat 1

NetherRealm Studios, Mortal Kombat 1’in stres testini yapmaya hazırlanıyor. Fakat PC oyuncularına kötü bir haberimiz var, bu test sadece konsollarda yapılacak.

Mortal Kombat 1‘in stres testi duyuruldu. Oyundaki hataları bulmaya yönelik olan test, sınırlı sayıda oyuncuyla PS5 ve Xbox Series X/S’te gerçekleşecek. PC oyuncuları ise testin dışında bırakıldı. Stres testinin 23 Haziran ve 26 Haziran tarihleri arasında yapılacağını da belirtelim. Kayıt yaptıran ve seçilen oyuncular, 21 Haziran’da tester olduklarına dair e-posta alacak. PC oyuncuları stres testi dışında beta testinde olmayacak. Ön sipariş bonusu olan beta testi Ağustos ayında gerçekleşecek. Yalnızca PS5 ve Xbox Series X/S ile sınırlı olacak.

Oyunun PS5 ve Xbox sürümü NetherRealm tarafından geliştiriliyor. PC sürümünden ise QLOC sorumlu. QLOC daha önce Mortal Kombat 12 ve Mortal Kombat X üzerinde çalışmıştı.

Mortal Kombat 1

Mortal Kombat 1’in betası neden PC’ye gelmiyor? NetherRealm, oyuncuların kodları derinlemesine araştırıp, yeni özellikleri ve gelecek dövüşçüleri ortaya çıkarmasını istemiyor. Ayrıca beta sürümünün amaçladığından daha uzun süre oynanmasını da istemiyor. En azından bazı oyun eleştirmenleri böyle olduğunu belirtiyor. Street Fighter 6 çıkmadan önce beta sürümünde böyle sorunlarla karşılaşmıştı. NetherRealm problem yaşamamak için böyle bir önlem almış görünüyor. Yine de Street Fighter 6 betada karşılaştığı sızıntılara rağmen, Steam’de yeni bir satış ve eş zamanlı oyuncu rekoru kırarak, Mortal Kombat oyunlarını (Daha önce PC’nin en çok satan dövüş oyununu) geride bıraktı.

Mortal Kombat 1, 19 Eylül’de PC, PS5, Xbox Series X/S ve Nintendo Switch platformlarında piyasaya sürülecek.

Skyrim çıkışından 12 yıl sonra yeni bir rekora imza attı