En yüksek iMDb puanına sahip Türk filmleri

imdb

#İŞBİRLİĞİ

Pek çok kişi tarafından filmin kalitesi için en önemli kriterlerden birisi de iMDb diyebiliriz. Peki en yüksek iMDb puanına sahip Türk filmleri hangileri? İşte detaylar.

Genel olarak dile getirilen bir sitem cümlesi vardır. “Nerede o eski Yeşilçam filmleri?” Gerçekten de son dönemde çıkan filmlere baktığımızda, hiç birinde o eski Yeşilçam filmlerinin verdiği heyecanı, atmosferi yakalayamıyoruz.

Vizyona giren Türk filmlerine baktığımızda, pek çoğunun sınırlı bir izleyici kitlesine hitap ettiğini ve genel eğilimin düşük olduğunu fark ediyoruz.

Her sene en çok izlenen filmler listesine bakıldığında 1 milyon seyirci barajını geçen bir kaç ismin olduğu malumunuz. Peki sebep ne? Elbette bu durumun pek çok nedeni var. Eskiden her evde TV, internet, PC yoktu. Dolayısıyla insanlar sinema salonlarına daha çok gidiyorlardı. Şimdi ise sinemalara olan talep eskiye nazaran daha az.

Fakat tek neden bu değil elbette. Şimdi çıkan filmlerle, eski filmler arasında da muazzam bir kalite farkı mevcut. Zira bunu iMDb puanlarına bakarak da görmek mevcut. En yüksek iMDb puanına sahip Türk filmleri listesine baktığımızda 10 filmin 9’unun 1985 ve öncesi yapımlar olduğu görülüyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri en yüksek iMDB puanına sahip Türk filmleri listesi ile başbaşa bırakalım.

iMDb’ye göre en iyi Türk filmleri

10) Çöpçüler Kralı

Yayınlanma Yılı: 1977
iMDB Puanı: 8.7