En ucuz benzinli otomobiller – 2019 Nisan

otomobil 1

#İŞBİRLİĞİ

ÖTV indirimi Haziran ayının sonuna kadar uzatıldı. Peki bu durum otomobil fiyatlarına nasıl yansıdı? İşte sıfır kilometre, 2019 model en ucuz benzinli otomobiller!

İlk olarak geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren ÖTV indirimi, Mart ayının sonuna kadar uzatılmıştı. Nitekim Mart ayı bitmeden otomobilde ÖTV indiriminin Haziran ayının sonuna kadar devam edeceği açıklandı. Peki bu durum otomobil fiyatlarına nasıl yansıdı?

Bilindiği üzere ülkemizdeki otomobil fiyatları ÖTV ve KDV oranları yüzünden hayli yüksek. Öyle ki bazen satın aldığınız bir otomobil için ödediğiniz vergi otomobilin fiyatını bile geçebiliyor. Hal böyle olunca Amerika ya da Avrupa’da ortalama bir araç gibi görünen otomobiller, ülkemizde süper lüks araç muamelesi görüyor.

Mart ayında en çok satış yapan otomobil markaları

Peki ülkemizde hali hazırda en az parayla satın alabileceğimiz sıfır otomobiller hangileri? Bu yazımızda en ucuz benzinli otomobiller listesiyle karşınızdayız.

En ucuz benzinli otomobiller listesini oluştururken, baz aldığımız tek kriter 2019 model sıfır araçların fiyatı oldu. Yani donanımına, motoruna ya da beygirine bakmadık. Dolayısıyla bu tarz karşılaştırmalar için daha detaylı bir araştırma yapmanız gerekiyor.

En ucuz benzinli otomobiller listemize geçmeden önce dip not olarak hatırlatalım. Listedeki otomobiller 2019 model sıfır araçların fiyatları. Dolayısıyla 2018 model bir sıfır otomobil almak isterseniz daha düşük ücretler ödemeniz mümkün olabilir.

2019 model en ucuz benzinli sıfır otomobiller!

Renault Clio

1 Renault Clio

Model: Joy 1.2 75bg
Fiyat: 78.900 TL