En iyi uzun vadeli kripto yatırımları

Kripto paralarda yön Bybit kripto yatırımı kripto yatırımları

Uzun Vadeli Yatırım Nedir? den sonra En iyi Uzun Vadeli Kripto Yatırımları”nı mercek altına alıyoruz. İşte en etkili, en iyi uzun vadeli kripto yatırım araçları! 

Bitcoin (BTC)

Bitcoin, en iyi uzun vadeli kripto yatırımlarına yönelik aramanızda listenin en başına yerleşebilir. Bitcoin’in kripto tokeni BTC, 2016’nın ortalarında 500 $ seviyesinde iken 13 Haziran 2023 itibarıyla 26.113 {{tooLongContent}}rsquo;dan işlem görmektedir. Piyasa değeri 500 milyar {{tooLongContent}}rsquo;ın üzerinde olan Bitcoin’in yılbaşından bugüne kadarki getirisi neredeyse %60 seviyesindedir. Bitcoin ağında blok zinciri teknolojisi ve iş kanıtı (PoW) mutabakat mekanizması kullanılır, bu nedenle ağ son derece güvenlidir. Ayrıca gerçek dünyadaki işlemlerde halihazırda kullanılan birkaç kripto para biriminden de biridir.

Ethereum (ETH)

En iyi uzun vadeli kripto yatırımlarından bir diğeri olan Ethereum da geniş kullanım alanları ve uzun vadede kayda değer büyüme fırsatı sunuyor. Yerel tokeni ETH’nin mevcut fiyatı 1.751 $ (13 Haziran 2023 itibarıyla) ve piyasa değeri yaklaşık 210 milyar {{tooLongContent}}rsquo;dır. Yılbaşından bugüne kadarki getirisi ise %54 civarında. Ethereum, benzersiz tokenleri ve otomatik akıllı sözleşme yürütme özelliği sayesinde popüler blok zinciri ağlarından biri olmuştur.

Kripto para yatırımcıları kripto yatırımları

Tether (USDT)

Uzun vadeli büyüme için satın alınabilecek kripto paraları araştırırken Tether’a da yakından bakmakta fayda var. Tether, Euro ve ABD Doları ile desteklenen sabit bir coindir. Sabit coin olması nedeniyle fiyat dalgalanmaları minimum düzeydedir. Bu da onu düşük riskli bir yatırım seçeneği yapıyor. USDT’nin mevcut fiyatı 1 $ (13 Haziran 2023 itibarıyla) ve piyasa değeri yaklaşık 83 milyar $.

Binance Coin (BNB)

En iyi uzun vadeli kripto yatırımlarından bir diğeri de Binance Coin’dir. Binance, dünyanın en popüler kripto para borsalarından biridir. BNB, bu borsada işlem ücretlerini ödemek için kullanılıyor. Bu yerel tokenin diğer kullanım alanları arasında ödeme işleme, seyahat ödemeleri ve daha fazlası bulunuyor. 2017 ile Mart 2022 arasında BNB’nin fiyatı %410.000 artış göstermiştir. Bugün (yani 13 Haziran 2023 itibarıyla) BNB, 235 {{tooLongContent}}rsquo;dan işlem görüyor. Piyasa değeri 36 milyar $ olan coinin yılbaşından bugüne kadarki getirisi de %6’ya yaklaştı.

Ripple (XRP)

Ripple blok zinciri ağı çeşitli kripto ve itibari para borsalarını destekliyor. 2017 ile Mayıs 2023 arasında fiyatı yaklaşık %6.000 oranında artan XRP, en iyi uzun vadeli kripto yatırımlarından biri hâline gelmiştir. XRP’nin mevcut fiyatı 0,53 {{tooLongContent}}rsquo;a yaklaştı (13 Haziran 2023 itibarıyla) ve piyasa değeri 27 milyar $ civarında. 2020 yılında SEC, Ripple’a karşı bir dava açmıştı. Kullanıcılar yakında sona ermesi muhtemel olan bu davanın sonucunu ve XRP fiyatının bu sonuçtan nasıl etkileneceğini merakla bekliyor.

Kripto para piyasaları kripto madenci Bybit kripto yatırımı

Cardano (ADA)

Cardano, en iyi uzun vadeli kripto yatırımlarından biri olarak kabul edilebilir. SEC’in, bu tokenin aslında bir menkul kıymet olduğuna ilişkin iddiaları gündemi meşgul etmiş ancak Cardano daha sonra bu iddiaları çürütmüştü.  Ethereum gibi bu blok zinciri teknolojisi de daha kısa işleme süreleri ve daha düşük enerji tüketimi için hisse kanıtı (PoS) doğrulamasını, akıllı sözleşmeleri ve merkeziyetsiz uygulamaları (DApp’ler) kullanıyor. ADA’nın fiyatı şu anda, 0,27 $ seviyesinde (13 Haziran 2023 itibarıyla). Piyasa değeri 9,8 milyar {{tooLongContent}}rsquo;ın üzerinde ve yılbaşından bugüne kadarki getirisi %30,5 oranına yaklaştı.

Polkadot (DOT)

Polkadot da en iyi uzun vadeli kripto yatırımlarından biri olarak kabul ediliyor. Polkadot, güvenlikten ödün vermeden farklı blok zincirleri arasında bağlantıya olanak tanımasıyla rakiplerinden ayrılıyor. Ayrıca sunduğu Westend adındaki bir testnet, hem Polkadot hem de onun akraba ağı Kusama için yeni projeleri test etmek amacıyla kullanılabilmekte.

Polkadot üzerinde geliştiriciler tarafından yeni blok zincirleri de oluşturulabiliyor. DOT’un mevcut fiyatı 4,63 $ ve piyasa değeri 5,7 milyar {{tooLongContent}}rsquo;ın üzerinde (13 Haziran 2023 itibarıyla). Yılın hemen başında DOT satın alan yatırımcılar %16,15’lik bir getiri elde etti.

Litecoin (LTC)

Litecoin de en iyi uzun vadeli kripto yatırımlarından biri olarak öne çıkıyor. Bitcoin ağının koduna benzer bir kodla tasarlanan Litecoin, rakibinden daha yüksek işleme hızları sunuyor. Temel olarak ödeme işlemesi alanında kullanılıyor. Litecoin’in yerel tokeni LTC’nin mevcut fiyatı 78,47 $ seviyesinde (13 Haziran 2023 itibarıyla). Piyasa değeri 5,7 milyar $ olan bu coin, yatırımcılarına yılbaşından bugüne kadar %30,79 düzeyinde getiri sundu.

Bu kripto para birimi kripto yatırımı Kripto paralar kripto para

Avalanche (AVAX)

PoS mekanizmasını kullanan Avalanche, DApp (Merkeziyetsiz Uygulama) çalıştıran en hızlı akıllı sözleşme seçeneklerinden biri olarak biliniyor. AVAX’ın mevcut fiyatı 11,70 $, piyasa değeri ise 4 milyar $ civarında (13 Haziran 2023 itibarıyla). Yılbaşından bugüne kadarki getirisi ise neredeyse %30 oranında. Avalanche’ı de en iyi uzun vadeli kripto yatırımlarından biri olarak görebiliriz.

Aptos (APT)

Üstün hız ve ölçeklenebilirlik sunan Katman 1 blok zinciri ağı olan Aptos Ekim 2022’de kullanıma sunuldu ve kullanım alanları sayesinde şimdiden son derece popüler oldu. APT’nin mevcut fiyatı 6,33 $ (13 Haziran 2023 itibarıyla). 1,3 milyar {{tooLongContent}}rsquo;lık piyasa değeriyle Aptos, en başarılı 40 kripto projesi arasında yer alıyor. Yılbaşından bugüne kadarki getirisi ise %120’nin üzerinde.

Chainlink (LINK)

Chainlink 2012’de kullanıma sunulduğunda, harici sistemleri blok zincirleriyle bağlayan ilk ağ olmuş oldu. LINK’in fiyatı 5,23 $ (13 Haziran 2023 itibarıyla) ve yılbaşından bugüne kadarki getirisi %10’a yaklaştı. Yaklaşık 2,7 milyar dolarlık piyasa değeri sayesinde LINK, uzun vadeli kripto yatırımı yapmayı düşünenler için güçlü bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Önemli açıklama: Yatırım tavsiyesi değildir. Yapılan tüm alım-satım işlemleri risk taşır. Lütfen kaybetmeyi göze alabileceğiniz tutar kadar risk alınız.

Deepfake dolandırıcılığı hızla artıyor