FED’in Faizleri Sabit Bırakma Beklentisi Bitcoin’ın Değerini yükseltti

Bitcoin yatırımcıları bu detaya fed

Grayscale’den gelen satışlarının azalması ve FED’in faiz artışlarının sonuna gelmiş olduğu algısı Bitcoin’e olumlu yansıdı.

Bitcoin fiyatı son iki haftanın ardından ilk defa 43.000 doların üzerine çıktı. Piyasada beklenti, FED ‘in Federal Açık Piyasa Komitesi’nin bu haftaki toplantısında faizi sabit bırakması ve en erken ilk çeyrek sonundan itibaren faiz indirimi yapması yönünde.

Aynı zamanda, Grayscale Investments’ın spot Bitcoin ETF’sinden yapılan çıkışlar yavaşlaması piyasaya pozitif yansıdı ve kısa pozisyonların tasfiye edilmesine neden oldu. Ryze Labs, Bitcoin’in riskli bir varlık olarak kabul edilmesiyle ilgili güçlü bir boğa piyasasında Bitcoin’in performansının artabileceğini belirtiyor.

Ancak, birçok kişi Fed ‘in faiz artışlarını durduracağını zaten fiyatladığı için bu durumun etkisi sınırlı olabilir diye yorumda bulunuyor. Ryze Labs, kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisinin artmaya devam edeceğini ve yeni ürünlerle tanışmalarının ardından spot Bitcoin ETF’lerine olan ilginin artacağını öngörüyor.

Bitcoin yatırımcıları bu detaya fed

Bitcoin balinaları Ocak ayında varlıklarını 3 milyar dolar artırdı

Bu ay kripto balinaları 3 milyar dolar değerinde Bitcoin biriktirdi. 1,000 BTC’nin üzerindeki cüzdanlardaki Bitcoin miktarı 76,000 BTC artarak, neredeyse 7.8 milyon BTC’ye yükseldi. Bitcoin ETF’leri 820 milyon dolar net giriş yaşarken, Bitcoin balinaları şu ana kadar ~3 milyar dolarlık (76,000 BTC) bir artış gösterdi.

Balinaların stokları fiyatlar düştüğünde arttığı için kripto paranın uzun vadeli perspektifine güvenin bir göstergesidir. Yatırım bankaları, ETF’lerin milyarlarca dolarlık yatırım çekeceğini bekliyor.

18 ABD senatörü kripto paraları destekliyor

Coinbase ile ilişkili Stand With Crypto’nun yayımladığı son rapor, 14’ü Cumhuriyetçi, 4’ü Demokrat olmak üzere 18 ABD senatörünün kripto paraları desteklediğini ortaya koydu.

Senatör Cynthia Lummis ve Ted Burr, bu destekte öncü konumdalar. Diğer taraftan, çoğunluğu Demokrat olan 30 senatör kripto paralara çeşitli düzeylerde karşı çıkıyor.

Özellikle eski Başkan Donald Trump ve bağımsız aday Robert F. Kennedy dijital varlıkları desteklerken, mevcut Başkan Joe Biden kripto paralara karşı çıkıyor. Büyüyen ilgiye rağmen, kripto paraların potansiyelini ortaya çıkaran ve tüketici korumasını dengeleyen kapsamlı bir düzenlemeye duyulan ihtiyaç giderek artıyor.

2023’te kripto paralardaki hack olayları %27,78 azaldı

2023’te yaşanan kripto hırsızlıkları ve dolandırıcılıkları 2.61 milyar dolar olarak kaydedildi. PeckShield’ın verilerine göre, bu miktar, bir önceki yıla kıyasla %27.78’lik bir düşüş gösterdi. PeckShield ekibi hack’lerden kurtarılan miktarın 2022’ye göre önemli ölçüde arttığını belirtti.

Aktif görüşmeler ve hata ödül programlarının yükselişi kurtarılan fonlardaki artışta etkili oldu. Borsaların hack’leri tespit ettiklerinde Tether ve kolluk kuvvetleri ile iş birliği yapmalarının da fonların kurtarılmasına yardımcı olduğu belirtiliyor.

Hack’lerin %40’ı flash kredi saldırıları içeriyordu. DeFi, hâlâ hack’lerin ve dolandırıcılıkların ana hedefi olarak öne çıkıyor. 2023’teki kayıpların %67’si DeFi’den kaynaklanırken, %33’ü merkezi finanstan geldi. PeckShield, kötü niyetli aktörlerin çeşitlenen kripto paralara yönlendiğini ve bu dönemde stabilcoin’lerin yasa dışı işlem hacminin arttığını belirtti. FED’in Faizleri Sabit Bırakma Beklentisi Bitcoin’ın Değerini yükseltti.

Realme 12 Pro ve Pro+ Resmen Tanıtıldı