En önemli borsa operatörü CME Group, bitcoin vadeli işlemlerine başlayacak

CME GROUP

Önde gelen vadeli işlemler borsası olan  CME Group, profesyonel yatırımcıları bitcoine tarafında toplamak adına bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini başlatacağını açıkladı.

Kripto para dünyasının en önde gelen oyuncularından olan Bitcoin, gün geçtikçe yayılım alanını genişleterek sadece bireysel yatırımcıların değil, profesyonel yatırım dünyasının da dikkatini çekmeye başladı. Profesyonel dünyanın dikkatini çekme konusunda son zamanlardaki en büyük etkenlerden biri  Chicago Ticaret Borsası(CME)‘nı yöneten CME Group tarafından vadeli bitcoin işlemine başlanacağı açıklaması gösteriliyor.

Yeni yatırımcıların da ilgisini çekebilir

CME Group Başkanı ve CEO’su olan Terry Duffy, gelişmekte olan kripto paralara yönelik ilgiden dolayı bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini başlatacaklarını söyledi. Petrol ve altın vadeli işlem sözleşmeleri hizmetini de veren şirket, bu yılın sonuna kadar bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine başlamak istiyor. Bu sistemin hayat geçmesi için ilk olarak ABD’deki yetkili kurumların onayının alınması gerekiyor. Riskten korunmak isteyen küçük yatırımcıların tercih ettiği vadeli işlem sözleşmelerinin bitcoin için de gerçekleşebilmesi durumunda bu limana profesyonel yatırımcıların da ilgisi çok daha fazla artabilir. Tabi ki bu durumun hayata geçmesi önünde engel durumlarda bulunuyor. Bilindiği gibi yakın zamanda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, bitcoin yatırım fonu kurulması konusunda red kararı vermişti. Tüm bu haberler sonucunda Bitcoin, 6400$ gibi oldukça önemli bir değere ulaşmış oldu.

Sonuç olarak birtakım analistler tarafından olumsuz gözle bakılan kripto para dünyasının lideri Bitcoin, hem profesyonel yatırım kurumlarının hem de her kesimden yatırım yapmak isteyen müşterilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Sony, mobil haricindeki tüm bölümleri ile yüz güldürüyor