Powell’ın Konuşması Bitcoin’in Gerilemesine Yol Açtı

bitcoin

Powell’ın yorumlarının ardından yarılanma yaklaşırken Bitcoin 60.000 doların altına düştü.

 Federal Rezerv Bankası Başkanı Jerome Powell, Washington’daki bir forumda, ABD Merkez Bankası’nın muhtemelen yakın zamanda %2 enflasyon hedefine ulaşamayacağını belirtmesinden sonrasında Bitcoin, yarılanma yaklaşırken 60.000 doların altına düştü.

Lider kripto para birimi Bitcoin, 17 Nisan’da 24 saatlik önceki performansıyla 59.889 dolara kadar geriledi. Aynı gün, saat 13:05’te ise 60.300 doların üzerine çıkarak, son 24 saat içinde 2.423 dolarlık bir düşüş yaşadı.

Vadeli işlemler piyasasında, 17 Nisan’da 12:00 ile 13:00 arasında likidasyonlar 15.54 milyon dolara ulaştı. Uzun pozisyonların likidasyonu yaklaşık 8.4 milyon dolarken kısa pozisyonların likidasyonu ise 6.02 milyon doları buldu. CoinGlass’ın verilerine göre, 24 saatlik likidasyonlar 67.301 tüccar arasında 214.28 milyon dolara yükseldi.

bitcoin

 

Grayscale’in küresel ETF başkanı David LaValle, Bitcoin ve Ethereum dışındaki kripto paralara dayalı ETF’lerin kesinlikle onaylanacağını belirtti

 Başkan LaValle, New York Menkul Kıymetler Borsası’nda gerçekleşen bir panelde, düzenleyicilerin Ethereum da dahil olmak üzere diğer kripto tabanlı ETF’leri onaylayacağını ifade etti. Panelde, ETF’ler aracılığıyla daha güvenli ve kolay bir yatırım yolu sunulmasıyla dijital varlıklara yatırım yapma düşüncesinin artacağı ortak bir görüş olarak dile getirildi.

 

Bitcoin’in yarılanması, kripto ödemeler şirketi CEO’suna göre ‘dedikodu al, haberi sat’ etkinliği olabilir

 Kripto ödeme çözümü sağlayıcısı olan Coinify CEO’suna göre, BTC’in yarılanması “dedikoduyu al, haberi sat” etkinliği olabilir. Yarılanma, madenci ödüllerini yarıya indirdiği için daha az verimli madencilik operasyonları kar edemez hale gelebilir.

Bu durumda, madencilerin elektrik maliyetlerini, ekipman bakımını ve diğer işletme giderlerini karşılamak için ellerindeki BTC’i satmak zorunda kalabilecekleri belirtiliyor. Bu satışlar, var olan alım emirlerini aşabilir ve fiyatı aşağı çekebilir.

Coinify CEO’suna göre, bu durum, daha düşük fiyatların daha fazla madenciye satış yapmaya zorlanması ve fiyatın daha da düşmesine yol açabilecek bir negatif geri besleme döngüsü oluşturabilir.

Bitcoin’in yarılanmasıyla ilgili fiyat tepkisinin anlık olmayabileceği ve geçmişte gözlemlenen dramatik yüzde kazançların tekrarlanmasının zor olabileceği belirtiliyor. Büyük fiyat hareketlerinin artan piyasa büyüklüğüyle birlikte istatistiksel olarak daha az olası hale geldiği ifade ediliyor.

Dreame Bot L10s Ultra robot süpürge inceleme