AMD işlemciye sahip Lenovo ThinkPad modelleri çok yakında geliyor

lenovo laptop thinkpad serisi

İş dünyası için tasarlanan Lenovo ThinkPad serisi çok yakında AMD işlemciler ile donanmış bir şekilde kurumsal çalışanların hizmetine sunulacak.

İş dünyasında çalışanların tüm gereksimlerini karşılayacak birçok mobil veya masaüstü bilgisayar ürünü üreticiler tarafından tasarlanıp çalışanların hizmetine sunuluyor. Bu hizmeti çalışanlara ulaştıran şirketlerden biri olan Çinli teknoloji devi Lenovo, ThinkPad serisini AMD işlemciler ile donatarak çalışanların önüne getirecek. Lenovo aldığı bu karar ile uzun bir aradan sonra yeniden ürünlerinde AMD işlemcilere yer vermiş olacak.

Teknoloji devi, ThinkPad A serisine iki yeni model ile giriş yapacak. Lenovo A275 ve A475 ismini alacak olan modeller Kanada Sertifikasyon Ofisi tarafından onaylanmış bulunuyor. A275 modeli kendine ThinkPad X270 modelini hedef alırken, A475 modeli ise ThinkPad T470 modelini baz almasına kesin gözüyle bakılıyor. Halihazırda elde olan bilgi sadece bunlarla sınırlı durumda.

AMD işlemci serilerinin Lenovo bilgisayar ailesinde tercih edilmesi durumu bu konuda piyasada lider konumda olan Intel tarafına olumsuz bir etki yapabilir. AMD tarafında ise kendi işlemcilerinin piyasada önemli bir konumda olan ThinkPad ürünlerinde kullanılacak olması oldukça memnuniyetle karşılaşıyor.

Sonuç olarak piyasada olan bu rekabet durumunun kullanıcıya mali olarak olumlu yansıması oldukça olası durumlar arasında gösterilebilir.

Middle Earth Shadow of War oyun içi ödeme sistemi ile gelecek