Samsung Çalışanları İlk Kez Greve Gidiyor

samsung

Samsung için sıkıntılı bir süreç kapıda olabilir. Çalışanlar şirket tarihinde bir ilke imza atarak toplu halde greve gitmeye hazırlanıyorlar.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung için 2024 oldukça iyi gidiyor. Bildiğiniz gibi şirketin yılın başında piyasaya sürdüğü amiral gemisi akıllı telefonları, son derece başarılı bir satış grafiği çiziyor. Galaxy S25 serisinin başarı yetmezmiş gibi şirketin popüler Galaxy A serisi de orta segmentte son derece iyi bir performans sergiliyor. Tüm bunlar Güney Koreli teknoloji devinin bir momentum yakalamasını sağlamış durumda. Ancak tam da böyle bir dönemde şirket içinde sular kaynamaya başladı. Şirketin kendilerine sunduğu çalışma şartlarından memnun olmayan Samsung çalışanları, şirket tarihinde bir ilke imza atarak greve gitmeye hazırlanıyorlar.

samsung

Güney Kore basınında yer alan haberlere göre, şirket çalışanlarını temsil eden en büyük sendika olan NSEU’nun tüm üyeleri, 7 Haziran’da toplu şekilde iş bırakma eylemine gitmeye hazırlanıyor. Bu grev kararının sebebi ise sendika temsilcileri ile şirket yönetimi arasında aylardır devam eden görüşmelerde uzlaşmaya varılamamış olması. Güney Koreli teknoloji devi, çalışanlarının talep ettiği maaşları vermeye yanaşmıyor. Bu da çalışanlar ciddi bir huzursuzluğa sebebiyet vermiş durumda. Nitekim işin greve kadar gitmiş olması, krizin boyutunu gözler önüne seriyor. Neticede iş disiplinin son derece yüksek olduğu ve bu tarz eylemlerin çok kolay yaşanmadığı Güney Kore’den söz ediyoruz.

Samsung çalışanlarını ikna edemezse ciddi bir krizle karşı karşıya kalabilir. Şirket de bu durumun farkında olduğu için NSEU ile orta yolu bulmak için görüşmelere devam edeceklerini söylüyor.

Game Pass’ten Black Ops 6 Sürprizi