En düşük SAR değerine sahip 5 akıllı telefon

düşük SAR

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte insan sağlığını tehdit etmeye başlayan SAR değerlerinden korunmak mümkün. Bunun için ilk şart ise düşük SAR değerine sahip bir akıllı telefon almanız.

Son yıllarda akıllı telefon kullanımı önemli oranda artmış durumda. Dahası mobil servislerin uygun fiyatlardan sunulmasıyla birlikte, konuşma süreleri de hatırı sayılır derecede uzadı. Günümüzden bir 5 – 10 sene öncesinde alınan 100 kontör kartıyla (bugün 30TL’ye eşdeğer) yalnızca 10 dakika konuşabiliyorduk. Fakat şimdilerde aynı ücrete 1000 dakika konuşmak mümkün.

Sonuç olarak konuşma süresinin uzaması, maruz kalınan SAR değerini de arttırıyor. Çünkü SAR değeri yüksek olan telefonlar en çok ahizeyi kulağımıza dayayarak görüşme yaptığımız esnada bizlere zarar veriyor. Haliyle uzun süren görüşmeler, SAR değerinden daha fazla etkilenmemize neden oluyor. Dilerseniz “SAR değeri nedir ve bu değerlerin insan vücuduna verdiği zararlar nelerdir?” makalemize aşağıdan ulaşabilirsiniz.

SAR değeri nedir? Zararları nelerdir?

Peki yüksek SAR değerinden korunmak için neler yapmamız gerekiyor? Öncelikle şunu bilmemiz lazım. Kulaklıkla konuşmak bizi akıllı telefon yüzünden maruz kaldığımız radyasyondan önemli ölçüde koruyor.

Fakat bundan daha da önemlisi, SAR değeri düşük bir akıllı telefon satın almak. Yani yeni bir akıllı telefon satın alacağınız zaman öncelikli olarak SAR değerini kontrol etmeniz gerekiyor. Genel itibariyle uzmanlar kulak SAR değeri 1.50W/Kg’nin altında olan telefonları satın almanızı tavsiye ediyorlar. Peki bu SAR değeri en düşük olan güncel akıllı telefon modelleri hangileri?

İşte en düşük SAR değerine sahip 5 akıllı telefon!

Galaxy J7 Pro

Galaxy J7 Pro

Kulak SAR değeri: 0.567 W/Kg
Ortalama Fiyatı: 1500 TL