SAR değeri en yüksek telefonlar 2019

sar değeri

#İŞBİRLİĞİ

Hayatımızı pek çok anlamda kolaylaştıran akıllı telefonların en kötü yanını masaya yatırıyoruz. İşte SAR değeri en yüksek telefonlar (2019)

Günümüzde akıllı telefon kullanımı hat safhalara ulaşmış durumda. Genel olarak bakıldığı zaman bu mobil cihazlar 7’sinden 70’ine kadar her yaştan kullanıcıya hitap ediyor. Peki bu cihazların insan vücuduna ne gibi olumsuz etkileri olduğunu hiç düşündünüz mü?

Akıllı telefonların radyasyon yaydığını ve kansere sebep olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. Fakat bu cihazların yaydığı radyasyon oranı çok düşük olduğu için kullanıcılar üzerinde öyle büyük bir etki bırakmıyor. Elbette bu durumu anlık olarak değil, uzun vadeli olarak değerlendirmek gerekiyor. Yani kısa bir kullanımda elbette büyük bir etkisi olmayacaktır. Fakat akıllı telefonlar hayatımıza gireli daha 10 – 15 yıl oldu. Dolayısıyla bu cihazların etkilerini görmek için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor. Eğer ki günümüzden 20 – 25 sene sonra kanser vakalarında önemli bir artış yaşanırsa, bu durum için akıllı telefonları suçlayabiliriz.

Elbette bunu beklemek yerine şimdiden tedbir almak da size birşey kaybettirmez. Peki akıllı telefonların yaydığı radyasyondan kurtulmak için nasıl bir tedbir almamız gerekiyor. Malum, akıllı telefonların radyasyon oranı SAR dediğimiz bir tabirle ifade ediliyor. Peki SAR değeri ne demek? Teknik bir tabirle SAR değeri nedir sorusunun yanıtı; özgül soğurma oranı diyebiliriz. Peki bu ne? Akıllı telefonların vücuda yaydığı radyasyon miktarı. SAR değeri 1 gramlık doku başına düşen radyasyon değeri ile ölçülür. Birimi ise W/Kg’dır.

Bu yazımızda SAR değeri en yüksek telefonlar ile ilgili bir listeyi sizlerle paylaşacağız. İyi haber, SAR değeri en yüksek telefonlar arasında ülkemizde satılan fazla bir model yok. Kötü haber ise SAR değeri en yüksek telefonlar listesindeki bir numara, ülkemizde de en çok kullanılan modellerden biri.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri SAR değeri en yüksek telefonlar (2019) listesi ile başbaşa bırakalım.

SAR değeri en yüksek telefonlar (2019)

Huawei P9 Lite

Huawei P9 Lite

SAR Değeri: 1.38