iPhone modellerinin SAR değerleri!

SAR

SAR değeri insan sağlığını maalesef ki riske atıyor. Biz de bu haberimizde iPhone modellerinin SAR değerlerini bir araya getirdik. Bakalım en yüksek SAR değerine sahip tehlike saçan iPhone modeli hangisi?

SAR yani özgül emilim oranı neredeyse tüm teknolojik cihazlarda ortalama bir seviyede yer alıyor. Ancak sürekli elimizden düşürmediğimiz, düşürsek bile ya cebimizde yada yakınımızda duran telefonlarda SAR çok önem taşıyor.

Üreticiler de bu yüzden SAR değerini düşürmek için geçtiğimiz yıllarda çok çabalamıştı. Ancak son dönemde üretilen telefonlarda bu hassasiyet maalesef ki pek gösterilmiyor. Biz de sizler için popüler iPhone modellerinin SAR değerlerini bir araya getirdik. Bu haberimizde kafa bölümünde iPhone modellerinin ne kadar SAR yaydığına değiniyoruz.

iPhone modellerinin SAR değerleri!

Apple, SAR değerine en temkinli iPhone X modelinde davrandı. 1.09 W/kg SAR değerine sahip olan iPhone X’u, 1.12 W/kg ile iPhone 6s takip ediyor. Apple’ın yeni modellerinden olan iPhone Xr 1.13 W/kg, iPhone Xs 1.19 W/kg ve iPhone Xs Max ise 1.16 W/kg sar değerine sahip.

iPhone modellerinin SAR

Eski iPhone modellerinde ise Sar değeri ortalama 1.19 W/kg seviyelerinde. Apple’ın en büyük rakibi Google Pixel’in ilk modelinde SAR değeri 0.89 W/kg iken Pixel 3 XL ile bu değer 1.35 W/kg’ye kadar çıkmış durumda.

Sağlığınız için telefon görüşmelerini kablolu kulaklık ile yapmanızı öneriyoruz. Kablosuz kulaklıklardaki beyin sağlığını tamiri mümkün olmayan şekilde etkileyen EMF değerlerine bir sonraki haberimizde değineceğim.