En çok telefon satan markalar sıralamasında lider değişti

Android 12 şimdi Pixel telefonlara yayılıyor!

Akıllı telefon dünyasının en çok satan ürünleri sıralamasında ilk iki sıra yer değiştirdi. İşte dünyanın en çok satan markaları.

En çok telefon satan markalar sıralamasında lider değişti. Küresel akıllı telefon pazarındaki rekabet hız kesmeden devam ediyor. Apple, Samsung, Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi birçok marka, pazar hakimiyeti için mücadele ediyor. Tüm bu şirketlerin hamlelerini ve satışlarını izleyen Canalys, düzenli olarak bilgilendiriyor. Son zamanlarda, Canalys, yılın ilk çeyreğinde küresel akıllı telefon pazarıyla ilgili ön raporunu yayınladı. Peki, dünya çapındaki ünlü akıllı telefon üreticileri için 2023’ün ilk çeyreği nasıl geçti?

Xiaomi 13 Ultra

Rekabetin her geçen gün arttığı doğru, ancak satışlar için aynısını söylemek pek mümkün değil. Canalys’ın raporuna göre, akıllı telefon satışları yılın ilk çeyreğinde %12 düşüş yaşadı. Tabii ki, yılın her dönemi aynı değil, bu yüzden %10 civarındaki değişimler oldukça normaldir. Ancak, giriş seviyesi telefonların bile ulaştığı performans seviyesi göz önüne alındığında, kullanıcıların cihazlarını daha az sıklıkla değiştirmeye ihtiyaç duyduğu söylenebilir.

xiaomi 13

En çok telefon satan markalar sıralamasında lider değişti

Raporun en önemli kısmı, liderliğin bir kez daha değişmesi oldu. Geçen çeyrek iPhone 14 serisi ile zirvede olan Apple, bu sefer konumunu Samsung’a kaptırdı. Bu değişimin nedeni, Galaxy S23 serisinin tanıtımı ve iPhone 14’ün hype’ını kaybetmesi olarak yorumlanabilir. Ancak, zaten toplam satışlarda küresel pazar lideri olan Samsung için bu değişiklik çok da önemli değil. Ancak, Güney Koreli teknoloji devi düşük marjlı, uygun fiyatlı modellerle bu satış hacmi başarısını elde ediyor. Bu nedenle, karlılıkla ilgili bir rapor olsaydı, Apple’ın zirvede olacağını rahatlıkla söyleyebilirdik.

Xiaomi 12T

Listedeki üçüncü sıraya baktığımızda, 11% pazar payıyla Xiaomi’yi görüyoruz. Ne yazık ki, şirket büyüme konusunda mücadele etmeye devam ediyor. Şirket, sıralamadaki pozisyonunu korumayı başarsa da, geçen yıla göre net %2 kayıp yaşadığı görülüyor. En çok telefon satan markalar sıralamasında lider değişti.

Yeni Netflix güncellemesi tepki çekti