Apple akıllı telefon satışlarından pek memnun değil

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

Akıllı telefon pazarının en büyük ismi olan Apple, ilk çeyrek satışlarında rakiplerini geride bırakmış olsa da işler pek yolunda gitmiyor.

Apple akıllı telefon satışlarından pek memnun değil. Android ve iOS arasındaki rekabet hız kesmeden devam ediyor. Bir tarafta Apple varken, öte tarafta Samsung, Xiaomi ve Oppo gibi diğer üreticiler en yüksek pazar payını ele geçirmek için sıkı bir şekilde yarışıyorlar. Bu yoğun mücadele, birçok teknoloji meraklısı için heyecan verici bir durum. Ancak, Canalys’in son raporuna göre, her iki taraf için de işler iyi gitmiyor. 2023’ün ilk çeyreğinde Apple Inc. ve Android rakipleri Çin’de satışlarda bir düşüş yaşadılar.

Apple sağlığa yönelik yeni uygulamasını tanıtacak

Çin, dünyanın en kalabalık ülkesidir. Bu nedenle, bu kadar geniş bir pazarda önde gelen bir konum sağlamak, her akıllı telefon üreticisinin hayalidir. Hem Apple hem de diğer Android akıllı telefon üreticileri, ülkede daha fazla cihaz satmak için yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Ancak, 2023’ün ilk çeyreğine bakıldığında, hem Apple hem de Android markaları bir düşüş yaşadılar.

Apple yeni güncellemesi ile saldırılara karşı tam koruma sağlayacak

Apple akıllı telefon satışlarından pek memnun değil

İlk çeyrekte en çok satan marka olan Apple, %20 pazar payı elde etti. Ancak, Çin’deki toplam gönderileri 13.3 milyon üniteye düşerek, 2022 yılının aynı dönemine göre %3 azaldı. Pazardaki diğer önde gelen markalar da satışlarda düşüş yaşadı, bu da toplam akıllı telefon gönderilerinin yıllık bazda %11 düşerek 67.2 milyon üniteye ulaşmasına neden oldu. Bu, 2013’ten bu yana görülen en düşük üç aylık toplam rakamdı.

Apple daha pahalı bir iPhone 'Ultra' üzerinde çalışıyor

Apple, bu dönemde en çok satan marka olarak kaldı, ancak toplam pazar payı önceki yıla göre %3 düştü. Apple’ı takip eden ikinci ve üçüncü en çok satan markalar olan Android markaları Oppo ve Vivo, sırasıyla %10 ve %7 oranında gönderi azalmaları yaşadılar.

Daha uygun telefon modellerine özel olan Honor ve Xiaomi Corp şirketleri, satışlarında daha da büyük düşüşlerle karşı karşıya kaldılar. Bu şirketlerin gönderileri sırasıyla %35 ve %20 oranında düştü, bu da tüketicilerin daha düşük fiyat noktalarında bile telefon satın almaya isteksiz olduklarını göstermektedir. Apple akıllı telefon satışlarından pek memnun değil.

Apple, eski çalışanı ile arasını düzeltti