En çok akıllı telefon satan markalar ve satış rakamları!

en çok satan telefonlar

#İŞBİRLİĞİ

2018’in yavaş yavaş sonlarına yaklaştığımız şu günlerde, bu yıla ait veriler de ortaya çıkmaya başladı. İşte 2018’de en çok akıllı telefon satan markalar ve satış rakamları.

Akıllı telefon sektöründeki rekabet, günden güne daha da artıyor. Özellikle Çinli akıllı telefon üreticilerinin takındığı agresif fiyat politikası anlayışı pazardaki dengeleri de tamamen değiştirmiş durumda. Dünyanın en çok telefon satan 7 ismine baktığımızda, bunlardan 5’inin Çin kökenli firmalar olduğunu görüyoruz.

Nitekim bu durum 2018’de de değişmiş değil. Mevcut sıralamada bazı değişimler olsa da araya yeni bir isim dahil olmuyor. Genel olarak ilk 7’de bulunan isimler kendi aralarında yer değiştiriyorlar.

Asıl değişimin ise pazar paylarında kaynaklandığını söyleyebiliriz. Geçtiğimiz yıllarda bir ara pazarın yüzde 30’una hükmeden isimler, şu aralar bu etkinliğini yitirmiş durumda. Bu rekabetten en az etkilenen isim ise hiç şüphesiz Apple. Cupertino merkezli şirket kendi iOS ekosistemi sayesinde rekabetin dışında kalmayı başarıyor. En azından Apple’ın mevcut rekabetten, diğer markalardan çok daha az etkilendiği söylenebilir.

Peki geçtiğimiz çeyrekte en çok akıllı telefon satan markalar hangileriydi? Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri geçtiğimiz çeyrekte en çok akıllı telefon satan markalar listemizle başbaşa bırakalım.

5) Oppo

Çin’in son dönemdeki en önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Oppo, son çeyrekte 30.5 milyon akıllı telefon satmayı başardı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 29.5 milyon akıllı telefon satan Çinli üretici bu anlamda ufak bir ilerleme kaydetti diyebiliriz. Oppo’nın global pazardaki payı ise yüzde 7,9. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde şirketin pazar payı yüzde 7,7 seviyelerindeydi.

oppo