Tablet satışları hızla artıyor!

Microsoft tablet

Son yıllarda tablet pazarındaki hacmin giderek daraldığı konuşuluyordu. Fakat 2020 yılında patlak veren ve yaklaşık olarak 2 yıl devam eden pandemi süreciyle birlikte tabletlere olan ilgi de arttı. Nitekim bu ilgi pandemi bitmiş olsa da azalmış değil. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Tablet satışları hızla artıyor! İlk iPad tanıtıldığında pek çok kişi bu cihazın ne kadar gerekli olduğunu sorgulamıştı. Dışarıdan bakıldığında büyük ekranlı bir iPhone’u andıran iPad, dizüstü bilgisayar ve akıllı telefon arasındaki çizgide yer alan bir üründü.

c ber

Fakat insanlar zamanla tabletleri sevdiler. Pek çok kişi farklı markalardan tabletler satın alarak bu pazara katkı sağladı. Fakat akıllı telefon ekranlarının büyümesi, bu sektördeki satışların giderek azalmasına zemin hazırladı. Artık tabletler pek çok kişiye göre çok da ihtiyaç duyulmayan cihazların başında geliyordu.

Microsoft tablet

Tablet satışları hızla artıyor!

Fakat 2 yıllık pandemi süreci ile yaygınlaşan uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim gibi modeller tabletlere olan ilginin de tekrardan artmasına neden oldu. Pek çok kişi hem iş, hem de eğitim için tabletlere yöneldi.

Çin tablet pazarı, 7 yılın en yüksek büyümesini kaydetti

Tabletlere olan ilginin tekrardan artmasının temel sebebi ise dizüstü bilgisayar fiyatlarına göre çok daha uygun bir seçenek sunmasıydı. Günümüzde çok işlevsel olmayan bir dizüstü bilgisayar bile 10.000 TL civarında fiyatlara satılırken, tabletler aynı performansı çok daha ucuza bizlere sunuyor. Bu da tabletlerin genel farkı olarak gün yüzüne çıkıyor.

Şu anda hem iş, hem de eğlence için kullanabileceğiniz bir tableti pekala 3500 TL altı fiyatlara almanız mümkün.

Samsung kullanıcıları için önemli gelişme!