Elon Musk, Twitter’ın uzaktan çalışma kurallarını yine değiştirdi

Elon Musk, Twitter'ın uzaktan çalışma kurallarını yine değiştirdi

Elon Musk, çalışanlarına sadece iki gün verdiğini ve bu süreçte kurallara uymazlarsa işlerinden olacaklarını duyurmuştu. Ancak şimdi durum yine değişiyor. İşte detaylar.

Elon Musk çalışanları ile ilgili son dönemlerde fazlasıyla sorun yaşıyor. Bu kapsamda Musk  geçtiğimiz günlerde çalışanlarına Twitter’a kendilerini adamaları gerektiğini yoksa işlerinden olacaklarını söylemişti. Musk çalışanların “sert” bir şirket vizyonuna bağlı kalmaları için son tarihin ortasında Twitter’ın uzaktan çalışma kurallarını bir kez daha değiştiriyor. Daha önce Twitter’da uzaktan çalışmayı yasaklayan Musk, şimdi bazı uzaktan çalışmanın mümkün olduğunu belirtti.

Elon Musk, Twitter'ın uzaktan çalışma kurallarını yine değiştirdi

Musk, Twitter personeline gönderdiği yeni bir notta, “Uzaktan çalışma ile ilgili olarak, onay için gereken tek şey, yöneticinizin mükemmel bir katkı yaptığınızdan emin olma sorumluluğunu üstlenmesidir.” Haftalık toplantıların “ideal” olmasına rağmen, ekiplerin ayda en az bir kez şahsen toplanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Elon Musk’ın uzaktan çalışma hakkındaki son yorumları, Twitter çalışanlarının istifalarının ardından geldi. Musk’ın baskılarına dayanamayan çalışanlar istifa etmeye başladılar, bu kapsamda Tesla CEO’su da şartları değiştirmekten başka yol bulamamış olabilir. Bloomberg, Musk’ın çalışanları şirkette kalmaya ikna etmeleri için” diğer liderlere başvurduğunu bildirdi.

Ancak, iki yıldan fazla bir süredir “her yerden çalışma” politikasından yararlanan Twitter çalışanları için uzaktan çalışmanın bir kısmına izin verilmesi bir zafer gibi görünse de, Musk, uzak çalışanlar için yöneticileri cezalandırmaya fazlasıyla istekli olduğunu açıkça belirtti.

Resident Evil 7 satışları Capcom’um yüzünü güldürmeye devam ediyor