Elon Musk uçan arabalar istiyor: Yeni bir deneme yapacak

starman roadster

Dünyanın en önemli girişimcileri arasında yer alan Elon Musk uçan arabalar yapmak için kolları sıvadı. 2022 yılında araçlarda böyle bir fırsat yakalanabilir.

Elon Musk uçan arabalar konusunda ilk adımı atmaya başladı. Öncelikli olarak Tesla Roadster isimli araçlar üzerine çalışacağını söyledi. Ancak bu aracın diğer otomobillerden bazı farkları olacak. Musk tarafından yapılan açıklamalara göre bu araçta yüksek basınçlı hava tercih edilecek.

İşin aslına bakacak olursanız Musk konu ile alakalı araçları yerin altından götürmek istediğini söylemişti. Hatta bunun için Boring Company isimli bir şirketi bile var. Bu firma araçların yerin altından kontrollü bir şekilde ilerlemesini sağlıyor. Şimdi ise Musk trafiği yukarıdan kontrol etmek istiyor.

Elon Musk yeni bir proje üzerinde çalışıyor

Musk tarafından yapılan açıklamalara göre kendisi şu anda yepyeni bir proje üzerinde çalışıyor. Bu proje ile birlikte Roadster isimli aracı uçabilecek. Bugüne kadar Tesla böyle bir proje yaptığını hiç söylemedi.

Tesla Roadster

Elektrikli araçlar denilince akıllara genellikle Tesla geliyor. Her ne kadar şuanda Apple gibi firmalar dahi elektrikli araç üretmek istese bile yine de lider Tesla diyebiliriz. Bu nedenle yenilikçi detaylar genellikle ondan geliyor. Uçan araçlar ise muhtemelen Tesla firması bünyesinde yapılacak.

Musk tarafından yapılan açıklamada, “O arabaya gerçekten de roket motorları ekleyeceğiz. Roadster’ın yerden havalanmasını ve bu şekilde gezinmesini istiyorum ancak insanları öldürmeden bunu yapmanın bir yolunu bulmak istiyorum. Yüksekliğin 2 metre ile sınırlandırılacağını düşünüyorum.” İfadelerine yer verildi.

Tesla araçlarında yangın riski giderek artıyor

Sizce uçan Tesla araçları yüksek rağbet görebilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.