Yandex mail hesapları çalındı: Tehlikede olabilirsiniz!

parmak izi hacker

Yandex mail hesapları bugüne kadar genel olarak koruma altındaydı. Ancak şirket darbeyi içeriden yedi. Hadi gelin konuyla alakalı tüm detaylara birlikte bakalım.

Birçok kişinin kullandığı Yandex mail hesapları ne yazık ki ele geçirildi. Dünyanın en önemli şirketleri arasında gösterilen Yandex hiç beklenmeyen bir şekilde çalışanları tarafından ihanete uğradı. Birçok kullanıcının bilgileri tehlikede. Peki nasıl oldu da böylesine büyük bir güvenlik açığı ortaya çıktı.

Bildiğiniz üzere Yandex birçok hizmet kullanıyor. Bunlar arasında kimileri size ait birçok veriyi kendisinde tutabilir. Peki böylesine büyük bir yetkiye sahip olan Yandex sistem yöneticileri güvenilir mi? Ortaya çıkan son habere göre ne yazık ki değil.

Yandex büyük bir güvenlik sorunu yaşıyor

Dünyanın sayılı şirketleri arasında gösterilen Yandex genel olarak sistem yöneticileri tarafından kontrol altına alınıyor. Düzenli olarak yapılan güncellemeler ve sistem açıklarının kapatılması genel olarak işe yarıyor. Bugüne kadar Yandex ile ilgili veri sızıntısı haberi neredeyse hiç yok gibi.

Yandex mail hesapları
Yapılan büyük bir güvenlik taramasında Yandex ile ilgili tüm gerçekler ortaya çıktı. Buna göre platformda kayıtlı olan birçok kişinin mail hesabı sızdırıldı. Sayının yaklaşık olarak 4887 olduğu düşünülüyor. Böylesine büyük bir güvenlik açığı firmayı çok zor durumda bırakacak gibi görünüyor.

Yandex genellikle dışarıdan gelecek olan saldırılar için sürekli güncelleme yapıyor. Fakat ilk defa içeriden ağır bir darbe yedi. Muhtemelen sonraki süreçte sistem yöneticileri ile ilgili daha yoğun çalışmalar yapılacak. Güvenlik taramaları sonucunda karşılarına nasıl bir sonucun çıkacağını bilmiyorlar.

Huawei ile Yandex arama motoru konusunda anlaştı! Şimdi Google düşünsün!

Asıl sevindirici olan haber ise ödeme bilgilerine erişememeleriydi. Sizce Yandex güvenilir bir şirket mi? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.