Ekran altı kameralar beklenen ilgiyi görmedi

Yurtdışı akıllı telefonlar

Ekran altı kameralar beklenen patlamayı gerçekleştiremedi. Sadece üst segment modellerle sınırlı kalan bu yeni teknoloji kullanıcıları da memnun edemedi.

Ekran altı kameralar beklenen ilgiyi görmedi Yaklaşık olarak 3 yıldır ekran altı kameralara dair bazı söylemler ve raporlar görüyoruz. Nitekim Samsung, Vivo ve ZTE bu konuda somut adımlar da attılar. Fakat genel olarak kullanıcılar ekran altı kameraların, normal selfie kameralar kadar başarılı olmadığını düşünüyorlar.

Bu düşüncenin sebebi de hayli basit. Ekran altındaki kameralarda görüntü öyle ya da böyle bozuluyor. Fakat son dönemde yapılan çalışmalar ile birlikte bazı engeller de aşılmaya başlamış durumda.

Ekran altı kameralar

Ekran altı kameralar beklenen ilgiyi görmedi

Yayınlanan raporlara göre ekran altı kameralara sahip telefon sayısının 2022 yılında patlama yapması bekleniyordu. Fakat hammadde sıkıntısı başta olmak üzere, yaşanan problemler bu teknolojinin yaygınlaşmasına ket vurdu.

Ekran altı kameralar

Elbette bunlar basit bir tahminden ibaret. Fakat önümüzdeki yıl ekran altı kameraların yaygınlaşması hayli olası görünüyor. Keza şimdiden pek çok firma bu teknolojiyi üst segment cihazlarında kullanmaya başladı. 2023 ile birlikte bu teknolojinin orta segment cihazlara indirgenmesi bizleri çok fazla şaşırtmayacaktır.

Ekran altı kameralar

Muhtemelen Xiaomi ve Oppo gibi kullanıcı odaklı firmalar bu konuda öncü isimler olacaklardır. Yine de bekleyip göreceğiz. Şimdilik 2023 yılı hakkında konuşmak için biraz  erken.

Samsung katlanabilir ekranlı telefon modellerinde satış rekoru kırmayı hedefliyor