Elon Musk, anket sonucuna göre Twitter’ı bırakabilir

Elon Musk, anket sonucuna göre Twitter'ı bırakabilir

Elon Musk geçtiğimiz günlerde Twitter CEO’luğunu bırakıp bırakmaması gerektiğini takipçilerine sordu, ve anket sonucu Musk’un gitmesi yönünde. İşte tüm detaylar.

Dün Elon Musk, ünlü Twitter politika anketlerinden birini daha başlattı ve bu sefer kendi liderliğini tehlikeye attı. “Twitter başkanı olarak istifa etmeli miyim? Bu anketin sonuçlarına uyacağım” diye tweet attı. Anket yeni sona erdi ve kullanıcıların yüzde 57,5’i “Evet” oyu verirken, hayır oyu verenlerin yüzde 42,5’i (17.502.391 oyla) – 15 puanlık belirleyici bir fark oluştu. Sonuçlar hakkında henüz bir yorum yayınlamadığı için Musk’ın anketine uyup uymayacağını (ve nasıl ve ne zaman) göreceğiz.

elon musk cover

Oyu yayınladıktan kısa bir süre sonra Musk (cevaplar zaten “Evet” e doğru eğilirken), ” ne dilediğinize dikkat edin” diye tweet attı. Aynı konudaki başka bir kullanıcıya verdiği yanıtta, “Twitter’ı gerçekten ayakta tutabilecek kimse yok” dedi. Anket sırasında Musk, Katar’daki Dünya Kupası’nda eski Beyaz Saray danışmanı Jared Kushner ile Fransa ve Arjantin arasındaki finali canlı tweet’lerken görüldü.

Dün, sosyal medya sitesi, kullanıcıların Facebook, Instagram ve Twitter rakibi Mastodon dahil olmak üzere rakip platformlara bağlanmasını yasaklayan bir kural değişikliğini duyurdu.  Bunu büyük bir tepki takip etti ve Elon Musk’tan bir özür dilemesine yol açtı, o da “ileriye dönük olarak, büyük politika değişiklikleri için oylama yapılacak” diye tweet attı.

FIFA oyunu, Dünya Kupası’nı kimin kazanacağını yine doğru bildi