Elon Musk Twitter yüzünden problem yaşıyor

Elon Musk için süre

Elon Musk, planlanan Twitter satın alımıyla ilgili başka bir davayla karşı karşıya. Reuters, yatırımcıların Tesla CEO’sunu 44 milyar dolarlık devralma teklifi öncesinde hisse senedi fiyatlarını manipüle ettiği iddiasıyla dava ettiğini bildirdi. İşte detaylar.

Daha önceki bir davada olduğu gibi Elon Musk, 14 Mart’a kadar Twitter’da yüzde 5’ten fazla hisse satın aldığını ve SEC kurallarını ihlal ettiğini açıklamayarak 156 milyon dolar tasarruf etmiş. Yatırımcılar, Musk’ın yatırımlarını yalnızca Nisan ayı başlarında, sosyal ağın yüzde 9,2’lik bir dilimine sahip olduğunu açıkladığında açıkladığını söyledi. Yatırımcılar, Musk’ın duyuru sonrası açıklamalarının da manipülasyon anlamına geldiğini söyledi. Twitter, botların büyük bir sorun olmadığını ve hesapların yüzde 5’inden daha azını temsil ettiğini kanıtlayıncaya kadar anlaşmanın “beklemede” olduğu iddiasından özellikle endişe duyuyorlardı.

Elon Musk Twitter yüzünden problem yaşıyor

Davadaki davacılar, toplu dava statüsü almayı umuyor ve başarılı olmaları durumunda belirsiz tazminat talep ediyor.  Musk’ın umduğu satın alma, şimdiden bir yasal işlem telaşına yol açtı. Nisan ayında daha önce bahsedilen davaya ek olarak, bir Florida emeklilik fonu, Musk’a birleşmeyi 2025’e kadar yasaklayacak bir Delaware yasasını ihlal ettiği iddiasıyla da dava açmıştı. Twitter uzun süredir tartışmalara konu olan bir mecra. Satın alımın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise belli değil. Elon Musk bu davadan vazgeçmese de Twitter cephesinde durum hala karışık görünüyor.

Tesla Model Y aniden alev aldı: Elektrikli araçlar güvenli değil mi? (Video)