Xiaomi Leica ortaklığının ürünü; Xiaomi 12S

Leica 3

Akıllı telefon dünyasının en popüler ve en güçlü kamera markalarından olan Leica ile Xiaomi’nin ortaklığından doğan Xiaomi 12S, ilk kez kendini gösterdi.

Xiaomi Leica ortaklığının ürünü; Xiaomi 12S! Yeni bir akıllı telefon alacak kişilerin ilk baktığı şeylerin başında neredeyse çoğu zaman kamera gelmektedir. Her ne kadar selfie çılgınlığı bir zamanlar ulaştığı popülaritesini şimdilerde bir hayli yitirdiği için ön kameraların gelişimi yavaşlamış olsa da, arka yüzeyde bulunan güçlü bir ana kamera hala kesinlikle tercih nedeni olma özelliği taşıyor.

Xiaomi Leica

İşte bu durumun farkında olan Xiaomi, uzun süredir aradığı fırsatı sonunda yakaladı. Bir süredir Huawei ile ortak olan ancak Huawei’nin son zamanlardaki malum durumu sonrasında bu firmayla ortaklığını sonlandırdığını açıklayan Leica, artık bir başka Çinli teknoloji şirketi Xiaomi için lens üretecek.

Xiaomi Leica

Xiaomi Leica ortaklığının ürünü; Xiaomi 12S

Xiaomi’den yapılan bir açıklamayla doğrulanan ortaklığın ilk meyvelerinin ise Xiaomi 12S ve 12S Pro olması bekleniyor. Çinli teknoloji devine yakın kaynaklardan bugün sızdırılan bazı görsellerde, bu cihazlara ait ilk görüntüler yer alırken, telefonun kamera kurgusunda yer alan LEICA imzası dikkatlerden kaçmadı.

Xiaomi Leica

Tasarım olarak Xiaomi 12 serisiyle büyük benzerlikler barındıran yeni cihazlarda, arka kamera yapısı yine 3’lü bir lensten oluşacak ve ana kamera yine 50MP çözünürlüğünde olacak. Öte yandan Xiaomi 12S ve 12S Pro modellerinin Snapdragon 8+ Gen 1 ile mi yoksa Dimensity 9000 ile mi satışa sunulacağı henüz netlik kazanmadı ancak sızıntılar bir kez başladığına göre, bu konulara ilişkin yeni bilgilere ulaşmamız da yakın demektir.

Amazon’un God of War dizisi resmen duyuruldu