iOS Android sistemindeki özelliğe kavuşuyor

iOS 15 sürümünün

Apple tarafından yıl sonuna doğru tanıtılacak olan yeni özelliğin, Android işletim sisteminde uzun yıllardır olması tartışma konusu oldu.

iOS Android sistemindeki özelliğe kavuşuyor. Apple için söylenecek onlarca güzel şey vardır. Amerikalı teknoloji devinin dünyanın en önemli şirketlerinden biri olduğu, teknoloji dünyasına yön veren bir yapısının bulunduğu, ürün katkısı yaptığı hemen her sektörde kafaya oynadığı bu övgülerden yalnızca birkaçı olabilir. Bununla birlikte, teknoloji devinin rakipleri tarafından fazlasıyla dalga geçilen bir özelliği var ki, bu da olumsuz eleştiriler hanesini fazlasıyla dolduran cinsten bir şey.

iOS Android

Aslında teknoloji dünyasını biraz yakından takip edenler ne demek istediğimizi anlamıştır. Apple’a getirilen en önemli eleştirilerden biri, daha önce Android cihazlarında bulunan ancak iPhone’larda olmayan bir özelliği tanıttığında, sanki bu teknolojiyi ilk bulan firmaymış gibi ciddiye almasıdır. İşte şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, yine böyle bir durumun arifesinde olabiliriz.

iOS Android

iOS Android sistemindeki özelliğe kavuşuyor

Bildiğiniz üzere, sürekli açık ekran özelliği Android işletim sistemine sahip birçok amiral gemisi akıllı telefon modelinde yıllardır var olan bir şey. Bununla birlikte durum öyle bir hale geldi ki, bu özellik neredeyse Android cihazları arasında standartlaşmaya bile başladı. Bununla birlikte, Apple’a yakınlığıyla bilinen ünlü analist Ross Young, iPhone 14 Pro’da bu özelliğe yer verileceğini ancak bunun bir ayrıcalık olarak görülebilmesi için iPhone 14 modelinde bulunmayabileceğini iddia etti.

iOS Android

Eğer iddia doğruysa ve bu özellik iPhone 14’e gelmezken sadece iPhone 14 Pro kullanıcılarının beğenisine sunulacaksa, Android’de yıllardır var olan sürekli açık ekran özelliğinin Apple’ın yine ballandıra ballandıra anlatacağı bir “yenilik” olacağını söyleyebiliriz.

Elon Musk, Tesla kredilerini düşürmek için 6 milyar dolar harcayacak