Elon Musk Twitter yönetimine rest çekti

Twitter

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter yönetimine rest çekti. Ünlü milyarderin canını sıkan konu ise sayısı bir türlü netleşmeyen bot hesaplar!

Elon Musk Twitter yönetimine rest çekti! Twitter’ın en büyük handikaplarından biri şüphesiz bot hesaplardır. Özellikle siyasi amaca yönelik oluşturulan bot hesapların sayısı kimilerine göre yüz binleri, kimilerine göre ise yüz milyonları buluyor. Bununla birlikte Twitter yönetimi tarafından en son yapılan açıklamaya göre, tüm Twitter kullanıcıları içerisindeki bot hesapların sayısı sadece %5 civarında. Aslında bu rakam bile bir hayli fazla ancak bu mecrada bulunan bot hesaplar hakkında öyle söylentiler var ki, %5 oranı herkes için fazlasıyla kabul edilebilir bir seviye.

Elon Musk Twitter

Öte yandan uzun bir süredir Twitter ile dirsek temasında olan, önce bu şirketin hisselerinin bir kısmını satın alarak en büyük ortak konumuna gelen, daha sonra ise bununla yetinmeyip Twitter’ın tamamını satın almak üzere anlaşmaya varan Elon Musk’da bu aralar kafayı bot hesaplara takmış vaziyette.

Elon Musk Twitter

Elon Musk Twitter yönetimine rest çekti

Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce bot hesap sayısının nasıl hesaplandığını öğrendiğini ve buna göre aslında söylenenden çok daha fazla bot hesabın bulunduğunu iddia eden Elon Musk, daha sonra ise bu konu hakkında Twitter yönetiminden kendisine özel bir açıklama yapılmasını talep etmişti.

Elon Musk Twitter

Bugün yaptığı bir açıklama ile talebini yineleyen Elon Musk, sosyal medya platformundaki kullanıcıların sadece %5’inin bot hesaplardan ibaret olduğuna inanmıyor. Musk, iddia sahibi olan Twitter yönetiminin bu hesaplamayı nasıl yaptığını kendisine açıklamasını isterken, bu konudaki kararlılığını eğer bu açıklama yapılmazsa satın alma sürecini iptal edeceği tehdidiyle göstermiş oldu.

Elon Musk’ın bu restine karşılık Twitter yönetiminin nasıl bir hamle yapacağı ise merakla bekleniyor.

Mercedes-Benz bir milyon eski otomobilini trafikten çekiyor