Yeni Home uygulaması çok konuşulacak

apple home

Apple, geçtiğimiz gün WWDC’de HomeKit akıllı ev platformu için yepyeni bir Home uygulamasını duyurdu. Yeni uygulama bu yıl iOS 16 ile gelecek ve tamamen yeni bir tasarıma sahip.

Yeni Home uygulaması çok konuşulacak. Apple, mimari olarak uygulamanın sıfırdan yeniden oluşturulduğunu ve özellikle birden fazla aksesuara sahip evler için daha verimli ve güvenilir hale getirildiğini söyledi.

Navigasyon cihazları bulmayı, düzenlemeyi ve kontrol etmeyi kolaylaştırmak için yeniden tasarlandı ve iklim, ışıklar, hoparlörler ve TV’ler, su (fıskiyeler ve musluklar) için yeni bir Kategoriler bölümü  eklendi. Bu cihazlara tek bir yerden erişmenizi sağlayacak. Bununla farklı odalarda olsalar bile tüm ışıkları kapatmak veya tüm kapıları kilitlemek kolaylaşacak.

Yeni Home uygulaması

Artık tüm evinizi, Rooms’un ana ekranda Favorilerinize katıldığı Ana Sayfa sekmesinde görebileceksiniz. Yeni bir çoklu kamera görünümü, Giriş sekmesinde dört güvenlik kamerası gösterecek ve siz yana doğru kaydırdıkça daha fazlası gelecek Bu yatay hareket, çok sayıda aksesuar ve birden çok kamera görüntüsü arasında gezinmek yerine istediğinize ulaşmayı kolaylaştıracak.

Yeni Home uygulaması

Yeni Home uygulaması çok konuşulacak

Apple, cihazların platformlar arasında birlikte çalışmasını sağlayan yeni akıllı ev bağlantı standardı Matter’ı da duyurdu. Matter, bu yıl içinde, muhtemelen iOS 16’nın yayınladığı sıralarda piyasaya sürülecek. Apple, yeni işletim sisteminin standart için Home uygulamasına destek getireceğini söyledi.

Açılış konuşması sırasında Corey Wang, Matter’ın HomeKit kullanıcılarının akıllı evlerine daha fazla cihaz kategorisini entegre etmelerine, daha uyumlu akıllı ev aksesuarları arasından seçim yapmalarına ve bunları Home uygulaması ve Siri kullanarak kontrol etmelerine nasıl yardımcı olacağını ima etti. Bugüne kadar HomeKit, akıllı evde robot elektrikli süpürgeler ve evcil hayvan besleyiciler de dahil olmak üzere bir dizi kategoriyi kaçırmıştı.

Yeni Home uygulaması

iOS 16, önümüzdeki ay genel beta sürümü ve bu sonbaharda tam sürümle birlikte bugünden itibaren bir önizleme olarak geliştiricilere sunulacak. iPhone 8 ve sonrasında iPad (5. nesil ve üzeri), iPad mini (5. nesil ve üzeri), iPad Air (3. nesil ve üzeri) ve tüm iPad Pro modellerinde desteklenecek.

iOS 16, kilit ekranına büyük güncellemeler getiriyor