Elon Musk Twitter mavi tik konusunda geri adım attı

Elon Musk Twitter

Elon Musk Twitter mavi tik konusunda geri adım attı. Dün test edilmeye başlanan bu yeni özelliğin çıkışı, ABD’deki seçimlerden sonraya ertelendi.

44 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla Twitter’ın yeni sahibi olan Elon Musk, şirketin başına geçer geçmez kendi etkisini hissettirmeye başladı. Ancak Musk’ın Twitter yönetimindeki her hamlesi sert eleştiriyle karşılanıyor. Bu da şirketin üzerindeki baskıyı daha da arttırıyor. Musk bu eleştirilere karşı vurdum duymaz bir tavır sergiliyor olsa da görünen o ki sonunda o da geri adım atmak zorunda kaldı.

Bildiğiniz gibi Musk’ın Twitter yönetimine geldikten sonra duyurduğu ilk değişikliklerden biri Twitter mavi tiki paralı yapmaktı. Bugüne kadar belli başlı, VIP diyebileceğimiz kişilere gerçekten o kişi oldukları belli etmek için verilen mavi tiki paralı yapmak isteyen Elon Musk, bu özelliğin artık 8 dolar karşılığında bir abonelik sistemine dönüştürüleceğini açıkladı. Hatta bu değişiklik bu hafta sonu test edilmeye de başlandı. Ancak test aşamasında istenen sonuç alınmamış olsa gerek ki Elon Musk bu konuda geri adım attı. Twitter mavi tik konusundaki değişikliğin hayata geçirilme tarihi ertelendi.

Twitter mavi tik

The New York Times’ın haberine göre Twitter, mavi tik konusundaki bu değişikliği Amerika’daki seçimlerden sonraya erteledi. Bildiğiniz gibi ABD’deki başkanlık seçimlerinin “midterm” olarak adlandırılan ilk ayağı bu hafta içi gerçekleşecek. Böylesi kritik bir dönemde Twitter’da bilgi kirliliğinin önüne geçmek isteyen Elon Musk, bu yüzden mavi tik özelliğinin çıkışını erteledi. Mavi tik alan kişilerin kendilerini başka biri olarak göstererek yalan yanlış bilgiler paylaşmaları seçim günü karmaşaya neden olabilir, bu da Elon Musk’ın başına daha büyük belalar açabilirdi. Bu yüzden Musk’ın geri adım atmaktan başka çaresi kalmamış gibi görünüyor.

Siber suç çeteleri hızla büyüyor