Elon Musk Twitter kararıyla gündemde

Twitter hissedarı Elon Musk yenilikler getiriyor

Dünyanın en zengin adamlarından ve Twitter’ın en büyük hissedarı Elon Musk, artık sosyal medya firmasının yönetim kuruluna katılmayacak. Twitter CEO’su Parag Agrawal attığı bir tweette geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamanın aksine Elon Musk’ın Twitter yönetim kuruluna katılmayacağını ifade etti.

Elon Musk Twitter kararıyla gündemde! Geçen hafta, yönetim kuruluna atandığını açıklamadan önce Musk ile “birkaç hafta” görüştüğünü söyleyen Agrawal’ın pazar günü yaptığı açıklama şaşırttı. Musk takipçilerine Twitter’ın San Francisco’daki genel merkezini evsizler barınağına dönüştürmesi gerekip gerekmediğini sordu ve Amazon ve Blue Origin kurucusu Jeff Bezos da dahil olmak üzere çok çeşitli endüstri figürlerinin katılımıyla bir tartışma başlattı. Twitter’a yaptığı yatırımı “pasif” olarak tanımlayan ve Agrawal tarafından paylaşılan zaman çizelgesine göre Musk’ın hafta sonu tweet’lerine bakılırsa Twitter’ın yönetim kuruluna katılmamaya çoktan karar verdiği görülüyor. CEO Parag Agrawal attığı tweette;

Elon Musk Twitter

“Salı günü Elon’un bir öz geçmiş kontrolü ve resmi kabule bağlı olarak Kurul’a atanacağını duyurduk. Elon’un yönetim kuruluna atanması 4/9 resmen yürürlüğe girecekti, ancak Elon aynı sabah artık yönetim kuruluna katılmayacağını paylaştı.” dedi.

Elon Musk Twitter kararıyla gündemde

“Yönetim Kurulumuzda olsunlar veya olmasınlar, hissedarlarımızın girdilerine her zaman değer verdik ve değer vereceğiz. Elon bizim en büyük hissedarımız ve onun katkılarına açık olacağız.”

Elon Musk Twitter

Twitter’ın açıkladığı anlaşmanın şartlarına göre, Musk’ın Twitter’ın yönetim kuruluna katılması, sosyal ağ üzerindeki genel sahipliğini, yönetim kurulunda kaldığı süre boyunca ve ayrıldıktan 90 gün sonra en fazla %14,9 ile sınırlamasını gerektirecekti. Düzenleyici dosyalamada (PDF), Twitter, Musk’ı 2024’te sona erecek bir dönem için yönetim kuruluna atamayı planladığını söyledi.

Elon Musk Twitter

Dünyaca popüler sosyal medya uygulaması Twitter’ın Dorsey, Agrawal, Salesforce eş genel müdürü Bret Taylor ve Silver Lake eş genel müdür Egon Durban dahil olmak üzere 11 yönetim kurulu üyesi var. Yayınlandığı sırada Musk, yatırımcı ilişkileri web sitesinde hala yönetim kurulu üyesi olarak listeleniyordu.

iOS 16, geliştirilmiş bildirimler özelliği getirecek