iOS 16, geliştirilmiş bildirimler özelliği getirecek

iOS 16 özellikleri

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple’ın iOS işletim sisteminin bir sonraki büyük sürümü “önemli geliştirmeler” içerebilir. En son Power On haber bülteninde Gurman, iOS 16 güncellemesine dair bazı açıklamalar yaptı. İşte detaylar.

iOS 16 bildirimler için gelişmiş bir güncelleme sistemi ve bir dizi yeni sağlık izleme özelliği içerecek. Ancak, iOS’un yeniden tasarımını görmeyi umut edenler için, görünüşe göre bu söz konusu olmayacak. Gurman, “Neredeyse on yıl önce iOS 7’den bu yana pek değişmemiş olduğunu düşünürsek, iOS arayüzünün baştan sona yeniden tasarlanmasını beklemiyorum” dedi. Apple’ın planladığı herhangi bir arayüz değişikliğinin kapsamı yakın zamanda gelmeyecek diyebiliriz.

iOS 16, geliştirilmiş bildirimler özelliği getirecek

Şirketin diğer işletim sistemlerine bakıldığında Gurman, watchOS 9’un etkinlik ve sağlık izleme özelliklerinde yükseltmeler içerebileceğini, ancak ayrıntıları paylaşmayacağını bildiriyor. Apple’ın bir sonraki macOS sürümü için ne planladığı ise hiç belli değil. Big Sur ile şirket, masaüstü işletim sistemini iOS’a daha çok benzeyecek şekilde yeniden tasarladı. Bu arada, daha yeni Monterey ile Apple, Universal Control ve SharePlay gibi özellikleri tanıttı. Apple, iOS 16 ve watchOS 9’un yanı sıra yeni macOS’u WWDC 2022’de gösterecek. Şirketin yıllık geliştirici konferansı bu yıl 6 Haziran’da başlıyor. Gurman, Apple’ın yeni MacBook Air ve MacBook Pro modelleri üzerinde çalıştığını yinelerken, Apple’ın etkinlikte yeni donanımlar tanıttığını da görebiliriz. Şirketin bundan sonraki planlarında neler karşımıza çıkacak etkinlikte göreceğiz.

Disney+ çok popüler bir programı bünyesine katıyor