Twitter, bildirimleri geliştirmek için bir şirket satın aldı

Twitter, bildirimleri geliştirmek için bir şirket satın aldı

Twitter, bildirimleri iyileştirmek için OpenBack adlı bir mobil platform satın aldı. İşte tüm detaylar.

Şirketin tüketici ürünleri başkanı Jay Sullican, “OpenBack ve onların yetenekli ekibinin Twitter’a katılması, insanların gizliliğine öncelik verecek şekilde doğru bildirimleri doğru zamanda iletme yeteneğimizi geliştirmemize yardımcı olacak” dedi. Twitter, OpenBack’in mobil uygulamalar tarafından bir sunucu yerine cihazdaki verileri işlemek için kullanıldığını söyledi. Şirketin itme teknolojisine yaklaşımı gizlilik etrafında toplanıyor ve gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunuyor, diye ekledi. Şirket, OpenBack ekibinin insanları doğru zamanda doğru içerik konusunda uyarmak ve onları ilgilendikleri sohbetlere dahil etmek için bildirimleri iyileştirmesine yardımcı olacağını umuyor.

Twitter, bildirimleri geliştirmek için bir şirket satın aldı

Mevcut OpenBack işi sona erecek. Geliştiricileri Twitter’ın Bluebird ürün ekibine katılıyor. Şirket, anlaşmanın şartlarını paylaşmayı reddetti. Tabii ki amaç, kullanıcıların daha fazla gelir elde etmesine yardımcı olacak platform ile etkileşim düzeyini artırmak. Şirketin geliri 2021’in son çeyreğinde beklenenden daha yavaş büyüdü. 2021’deki toplam geliri 5 milyar doların biraz üzerindeydi. Şirket, 2023’ün sonuna kadar bunu yüzde 50 artırmayı umuyor.

Mevcut kullanıcıları daha alakalı bildirimlerle çekerek Twitter’ı daha sık kullanmalarını sağlamak, kârlılığı iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Şirket, bildirimleri istediği şekilde iyileştirebilirse, uygulama telefonlarında hala yüklü olan bazı eski kullanıcıları da geri getirebilir. Özellikle TikTok’un popüler olduğu sosyal medya uygulamaları evreninde her platformun yeniliğe ihtiyacı var diyebiliriz.

Redmi Note 11 Pro inceleme! Note 11 Pro 5G ile farkları neler?