Elon Musk Twitter’ı devraldığı için ifade verecek!

Elon Musk Twitter'ı devraldığı için ifade verecek!

Elon Musk bir süre önce Twitter’ı satın aldı ancak işler pek istediği gibi gitmedi. Şimdi ise ifade vermesi gerekecek. İşte tüm detaylar.

Reuters’in haberine göre, Aralık ayında verilen geçici kararın ardından federal bir yargıç, Elon Musk’a ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) mahkeme celbine uymasını ve Twitter’ın devralınmasına ilişkin soruşturmasında yeniden ifade vermesini emretti. Cumartesi gecesi Kaliforniya mahkemesinde sunulan karara göre Musk ve SEC’in, bir araya gelmesi için artık bir haftası var, aksi takdirde karar Musk orada olsa da olmasa da verilecek. Soruşturmanın sebebi ise, Musk’ın Twitter’daki hisselerini açıklamakta geç kalması. Bu nedenle SEC o dönemden beri Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasını araştırıyor.

Elon Musk biyografisi geliyor! Yönetmen belli oldu

Karar, Musk’ın Eylül ayında ifadeye gelmemesi ve daha sonra yeniden planlanan bir röportaja katılmayı reddetmesi ve SEC’in dava açmasının ardından geldi. ABD Sulh Hakimi Laurel Beeler de şu anda SEC’in soruşturmasını destekliyor. SEC, soruşturmayla ilgili yeni belgeler elde ettiğini ve X sahibine başka soruları olduğunu söyledi. Musk ise SEC’in yetkisini aştığını savunuyor. Ancak hakim, mahkeme celbinin geçerli olduğuna karar vererek soruşturmayı destekledi. Bu durumda Tesla CEO’sunun mahkeme karşısına çıkmak ve Twitter üzerindeki hakları hakkında konuşmaktan başka yapacağı bir şey yok gibi görünüyor. Musk Twitter’ı satın aldığından beri başı dertten kurtulmadı desek doğrudur.

Yandex Ads : Uygulama geliştirenlerin gelirini arttırmaya yarayacak 5 ipucu