Elon Musk Twitter çalışanlarına seslendi!

Elon Musk, Apple'ın Twitter'ı App Store'dan "kaldırmakla tehdit ettiğini" iddia etti

Twitter’ı devraldıktan iki hafta sonra Elon Musk nihayet şirketin kalan personeline hitap etti ancak mesaj pek iç açıcı değildi. İşte detaylar.

Platformer’ın haberine göre Elon Musk, herkesin katıldığı bir toplantıda Twitter’ın çok para kaybettiğini ve “iflasın olası olabileceğini” söyledi. Twitter, 2019’dan bu yana kâr elde etmedi ve reklamverenler platformdan çekildikçe Musk’ın devralınmasından bu yana reklam geliri önemli ölçüde azaldı. The Information’a göre Musk, Twitter’ın 2023’te “birkaç milyar dolarlık net negatif nakit akışına” sahip olabileceğini söyledi. Ayrıca Twitter’ın geleceğinin yenilenen Twitter Blue abonelik hizmetinin başarısına bağlı olduğunu öne sürdü.

“Aboneler konusunda daha sert olmamızın nedeni Twitter’ı canlı tutmak” dedi. Elon Musk ayrıca çalışanlarına, şirketin önceki “her yerden çalışma” politikasının tersine çevrilerek Twitter’ın ofisinden çalışmalarının beklendiğini de söyledi. Platformer’dan Zoe Schiffer, “Fiziksel olarak gelmezseniz istifa kabul edilir” dedi.

Elon Musk Twitter çalışanlarına seslendi!

Twitter, Musk’ın işten çıkarılmasından sağ kurtulan üst düzey yöneticileri de hızla kaybediyor. Şirketin bilgi güvenliği şefi, baş gizlilik yetkilisi ve baş uyum görevlisi kısa süre önce istifa ederek şirketi potansiyel yeni FTC cezalarına maruz bıraktı. Bloomberg’in bildirdiğine göre, diğer iki yüksek profilli yönetici, tröst ve Safety başkanı Yoel Roth ve müşteri çözümlerinden sorumlu başkan yardımcısı Robin Wheeler de Perşembe günü istifa etti. İkili, Musk’a bir gün önce Twitter’ın reklamverenlerine güvence vermek amacıyla bir belediye binasında katılmıştı.

Twitter, yeni hesapların 8 dolar Blue aboneliği almasını engelliyor